'Memphis probleemgeval voor FC Barcelona: club doet water bij de wijn'

26 december 2022, 08:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay (28) maakt zich momenteel naar verluidt niet populair bij FC Barcelona. De Nederlandse aanvaller heeft een aflopend contract aan het einde van dit seizoen, maar heeft duidelijk te kennen gegeven bij de Catalaanse grootmacht dat hij niet wil bijtekenen. Ook een winters vertrek zit er volgens hem niet in en dus is er een ingewikkelde discussie ontstaan.

Dat schrijft de Spaanse krant Marca althans. Memphis wil zijn contract uitdienen en dan na dit seizoen een transfervrije overstap maken, waarbij hij zelf een lieve duit overhoudt aan die deal. FC Barcelona probeert dat te voorkomen, maar krijgt bij alle opties nul op rekest van de Nederlander. Sportief gezien zou hij in het komende half jaar geen grote rol vervullen, terwijl hij in het salarishuis wel veel gewicht in de schaal legt.

Daardoor zou FC Barcelona besloten hebben om water bij de wijn te doen in de komende winterstop. Als Memphis meewerkt aan een winters vertrek, dan is de club bereid financieel bij te passen om de deal rond te maken. Op die manier kan de spits naar een club waar hij meer sportief perspectief heeft, houdt hij er nog een leuk zakcentje aan over en kan FC Barcelona ruimte maken in het salarishuis voor de tweede seizoenshelft.

Lees ook: 'Barça wil dure Memphis-concurrent na half jaar alweer verkopen'

Financiële situatie FC Barcelona

Het is algemeen bekend dat de club moet verkopen, alvorens het mag denken aan het aantrekken van spelers. De financiële situatie was al niet geweldig en met veel passen meten werd er in de afgelopen zomer volop geïnvesteerd in de selectie. Maar mede door het mislopen van overwintering in de Champions League, is de situatie niet bepaald verbeterd. Voorzitter Joan Laporta gaf aan dat hij niet veel spelers wil verkopen, maar gezien zijn aflopende contract zal Memphis zeker wel hoog op het lijstje staan. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Brabodrent
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wij als voetballiefhebbers vergeten vaak dat we naar verkapte slavernij zitten te kijken. Voetballers die netjes hun contract uit willen dienen, worden weggepest of gedwongen bij te tekenen. Ja, ze hebben iets meer salaris als ik, maar het blijft schandalig. Het gebeurt overal in het betaald voetbal, of het nu Manchester, Barcelona, PSV, AZ, Ajax of Heeremveen is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen