Feyenoord krijgt dramatisch nieuws: Trauner maandenlang 'out'

26 december 2022, 11:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft maandag heel slecht nieuws gekregen uit de ziekenboeg: sterkhouder Gernot Trauner is maandenlang afwezig. De verdediger liep een knieblessure op tijdens de WK-stop en die is dusdanig ernstig dat hij onder het mes moet. Daardoor moeten de Rotterdammers het tijdenlang zonder hem stellen. 

'De Oostenrijker, die in alle twintig officiële wedstrijden van Feyenoord voor de winterstop basisspeler was, mist daardoor naar verwachting een aanzienlijk deel van de tweede seizoenshelft', staat te lezen in het stament. Trauner was een van de absolute sterkhouders van de koploper van Nederland in de eerste seizoenshelft, maar is mogelijk de gehele tweede seizoenshelft niet meer inzetbaar. 'Uit onderzoek blijkt dat een ingreep noodzakelijk is om de kwetsuur te verhelpen', staat te lezen in het statement.

Een enorme aderlating voor trainer Arne Slot, te meer omdat de positie rechts in het centrum de enige bij Feyenoord is die niet dubbelbezet is. De oefenmeester gaf dan ook aan dat er een versterking moet komen op die plek, maar dat was in de situatie dat Trauner zelfs nog fit was. Mogelijk komen er dus twee nieuwe rechtspoten naar De Kuip, waar Lutsharel Geertruida ook rechtscentraal uit de voeten kan. In de laatste oefenduel experimenteerde Slot met David Háncko en Jacob Rasmussen met twee linkspoten in het centrum.

Lees ookHet jaar van Feyenoord: finale

Transfer Feyenoord

Volgens het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl kan het niet anders dan betekenen dat er zeker een extra rechtspoot achterin het centrum naar Feyenoord zal komen. Trauner was een van de absolute sterkhouders in het elftal van de Rotterdammers en bovendien een van de spelers die het eerste werd binnengehaald door Slot, toen hij werd aangesteld als hoofdcoach. Concrete namen van verdedigers doen momenteel nog niet in de ronde in Rotterdam, maar dat zal niet lang meer duren. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een mokerslag voor dit Feyenoord. Ben benieuwd hoe we dit op gaan lossen . Een hilgers of andere aankoop is sowieso in de eerste stel wedstrijden veel minder

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als topclub moet je hier op kunnen hendelen Geertruida naar centrum misschien ?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je je een beetje verdiept in een club zou je dit niet zeggen . Voor ons is het nog steeds lastig om dit soort steunpilaren 1 op 1 te vervangen . In de breedte is het op sommige plekken best dun Tuurlijk geertje is een optie ,maar dan zit je weer op rb . Wat ik ook zeg is dat ook al komt er een goede vervanger . Die staan er meestal niet gelijk in een keer . Dan beginnen we ook nog eens met best een zware maand waarin je geen beginners/automatisme /gewennings foutjes kan veroorloven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen