Duidelijk clausule hield Vandaag Inside bij Talpa na kaarsenrel

24 december 2022, 08:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het had er alle schijn van dat het tv-programma Vandaag Inside dit kalenderjaar van de buis zou verdwijnen. Na het kaarsincident rond Johan Derksen (73) leek het programma op te doeken. Dat de mannen niet de overstapte maakte naar de publieke omroep, waar PowNed direct interesse toonde, had onder meer te maken met een clausule in het contract van de drie Talpa-sterren.

Dat doet Derksen uit de doeken in een interview met De Telegraaf. "De volgende dag stond Dominique Weesie van PowNed op de stoep, dat hij ons in z'n geheel zou overnemen", zei Derksen over het moment van de rel en dat VI niet langer uitgezonden werd. Het leek erop dat VI definitief van de buis zou gaan bij Talpa, wat uiteindelijk slechts een tijdje gebeurde. Een overgang zat er echter niet in. "We konden niet weg bij De Mol, want in ons contract stond dat we dan twee jaar niks mochten doen. Dus we zaten totaal klem."

Derksen kijkt niet vol trots terug op de rel, want hij noemt het het dieptepunt van het jaar. "Niet dat ik ergens spijt van heb. Ik heb me ongelukkig uitgedrukt, dat wel", erkent Derksen. "Maar het absolute dieptepunt was toen ik in HLF8-presentatrice Leonie ter Braak een persbericht zag voorlezen van de Talpa-directie. Dat wij onze excuses gingen aanbieden. Wij wisten van niets. Toen voelde ik me echt genaaid. Ik zei meteen dat ik stopte."

Bekijk ook: Derksen en 'Gijp' op eerste avond WK-talkshow direct in de clinch

Uiteindelijk kwam het – zoals wel vaker het geval is rond VI – toch weer goed en schoven de drie heren weer aan tafel. Met een talkshow die breder is dan voetbal alleen. "Dat vond ik geweldig, maar we doen dit met z'n drieën en René van der Gijp en Wilfred Genee hadden zoveel ander werk dat ze er niet voor voelden. Uiteindelijk is dat toch gelukt en dat vond ik zo mooi, want het had ook mis kunnen gaan. Wij zijn totaal onafhankelijk van wie dan ook, dat hebben we bedongen. Dat merk je in het programma."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen