Coëfficiëntenschade Nederland nog beperkt na heel slechte week

22 december 2022, 21:22

Het Nederlandse voetbal heeft een slechte coëfficiëntenweek achter de rug. Door de overwinning van PSV eindigde de Europese periode nog met een kleine glimlach, maar opnieuw werd het verschil met Portugal kleiner en het verschil met Frankrijk groter. Daardoor wordt het nog heel spannend dit seizoen, al had de schade na deze speelronde veel groter kunnen zijn.

Portugal pakte voor deze donderdagavond al 0,500 punt door de zege van FC Porto overwintering in de Champions League, wat nog een enorme bonus geeft. Omdat Union Sint-Gilles een 0-2 ruststand nog knap ongedaan maakte tegen Sporting Braga (3-3) kwam er donderdag slechts 0,167 punt bij, waardoor Portugal in totaal 0,667 punt kan bijschrijven. De opmars van onze zuiderburen duurt daarmee voort, maar zij zijn op veel veiligere afstand dan Portugal. 

Frankrijk pakte door de remise van PSG (0,167) en zege van Olympique Marseille (0,333) al flink wat punten deze week, maar daar kwam donderdagavond 'slechts' 0,333 punt bij. Zowel AS Monaco (van Trabzonspor) als OGC Nice (van 1. FC Slovácko, ook nog eens in eigen huis en met een voorsprong bij rust) verloren beiden ietwat verrassend. Toch pakt Frankrijk met in totaal 0,833 punt het meest van de drie ploegen om plek vijf, zes en zeven op de coëfficiëntenranking.

Lees ook: Coëfficiënten Nederland: uitstekend einde na dramatische start

Daarmee valt de schade in deze slechte Nederlandse week enorm mee ten opzichte van diverse virtuele standen die de revue hebben gepasseerd, maar cruciaal zal wel het overwinteren van Ajax, Feyenoord, PSV en AZ worden. Zoals het lijkt krijgt Nederland geen van de bonuspunten voor overwintering in de Champions League, wat behoorlijk aantikt voor de Franse en Portugese clubs die daarop wel uitzicht hebben. Daardoor zullen alle Nederlandse clubs actief moeten blijven in de verschillende competities en punten moeten pakken om de strijd met Portugal en Frankrijk goed te kunnen voeren.

De virtuele coëfficiëntenstand na deze speelronde:

5. Frankrijk: 54,664 (6/6)

6. Nederland: 52,500 (4/5)

7. Portugal: 50,326 (4/6)

8. Schotland: 35.800 (3/5)

9. België: 35.400 (4/5)

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Echt, wie geeft hierom!?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen