Blind schrijft open brief aan Ajax-fans: 'Dat ik net even iets sneller bekritiseerd werd'

27 december 2022, 22:11

Daley Blind heeft dinsdagavond in een open brief afscheid genomen van Ajax. Via zijn sociale kanalen deelt de verdediger zijn gevoelens over zijn afscheid. De exacte reden van zijn plotselinge vertrek komt daarbij niet aan de orde, wel deelt hij een aantal interessante quotes over zijn afscheid. 

'Met pijn in het hart en tarnen in de ogen moet ik afscheid nemen van jullie en de club. Als 7-jarig jongetje liep ik voor het eerst De Toekomst binnen. Het eerste elftal halen, dat prachtige Ajax-shirt aantrekken, het veld betreden in een volle Arena, dat was mijn droom en daar heb ik alles voor gegeven', begint Blind zijn relaas, dat hij via de verschillende kanalen deelt.

De verdediger erkent dat het niet altijd even makkelijk ging, ook niet bij zijn eigen fans. 'Soms had ik het gevoel tegen een aantal van jullie te spelen en soms het gevoel dat ik net even iets sneller bekritiseerd werd dan menig andere speler. Ik weet niet of mijn gevoel juist is. Misschien niet. Sommigen zullen me begrijpen, anderen niet', aldus Blind, die overigens wel benadrukt dat dát niet de reden is van zijn vertrek uit de Johan Cruijff Arena.

Lees ookAjax had door 'speciale clausule' ook voordeel bij gratis vertrek Blind

Wat wel de exacte reden is dat Blind de deur nu al achter zich dicht trekt in de hoofdstad van Nederland, schrijft hij niet in zijn statement. Hij houdt het vooralsnog netjes op 'omstandigheden'. 'Dit is niet hoe ik mijn einde had voorgesteld maar door 'omstandigheden' is het zo gelopen. Ik hoop dat er nog een juist moment komt om afscheid van jullie te nemen', zo schrijft de voetballer, die eindigt met een oproep aan de supporters. 'Zorg dat Ajax Ajax blijft. Jullie zijn Ajax. En vergeet dus nooit, Wij zijn Ajax Wij zijn de Beste', besluit hij zijn open brief aan de achterban van de Amsterdammers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelf in zijn afscheidsspeech moet hij er nog even op wijzen dat kritiek op hem eigenlijk niet terecht was en dat de reden dat hij weg moet/gaat niet zijn functioneren is maar bepaalde omstandigheden zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen