Bizar: feest op Corsica na WK-nederlaag van titelhouder Frankrijk

19 december 2022, 07:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frankrijk verloor zondag de finale op het WK na strafschoppen van Argentinië. Dat zorgde logischerwijs voor veel teleurstelling aan de kant van Les Bleus. Niet iedereen in Frankrijk zat echter in zak en as. Op het eiland Corsica werd de nederlaag van de nationale ploeg zelfs gevierd.

Volgens het Franse medium France 3 ligt men er op Corsica niet wakker van dat Frankrijk de WK-titel is misgelopen. Na de wedstrijd gingen honderden mensen de straat op in Bastia en Ajaccio, de twee grootste steden van het eiland. Corsica hoort bij Frankrijk, maar voelt zich nog altijd onafhankelijk. Het eiland in de Middellandse Zee maakt liever helemaal geen deel meer uit van de Franse Republiek.

Lees ook: Deschamps heeft verklaring voor verlies: "Minder energie door virus"

Om die reden is de haat richting de nationale ploeg ook groot en werd de overwinning van de Argentijnen gevierd. Mensen gingen massaal de straat op om te zingen, vuurwerk af te steken en het verkeer te blokkeren. Dat zorgde veel opmerkelijke beelden vanaf het eiland, waar tijdens de wedstrijd ook veel mensen aan het juichen waren voor de uiteindelijke winnaar. Argentinië won na strafschoppen.

Macron meldt zich in de kleedkamer

De Franse president Emmanuel Macron liet na de knotsgekke finale vrijwel meteen zijn gezicht zien op het veld en in de kleedkamer. Daar sprak hij de teleurgestelde selectie van bondscoach Didier Deschamps toe. Hij liet weten dat hij, net als miljoenen Fransen, enorm trots is op de prestatie van de nationale ploeg. "Jullie hebben het geweldig gedaan", was de strekking van het praatje van de president.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen