AZ wacht lang, maar wil 'Slot-scenario' bij Jansen toch voorkomen

22 december 2022, 08:17   Bijgewerkt: 22 december 2022, 08:48

AZ-trainer Pascal Jansen (49) heeft een aflopende verbintenis, maar krijgt vermoedelijk wel een nieuw contract voorgeschoteld. De intentie van beide partijen is om ook na dit seizoen met elkaar door te gaan. Volgens het Noordhollands Dagblad staan daarvoor 'alle seinen op groen'.

Toch is het opmerkelijk dat AZ er opnieuw voor kiest om de keuze over Jansen – over wie ze volgens de ochtendkrant wel degelijk tevreden zijn in Alkmaar – opnieuw lang te laten liggen. Met Arne Slot gebeurde hetzelfde in Alkmaar: de huidige coach van Feyenoord had destijds intern eerder al aangegeven zijn contract 'met meerdere jaren te willen verlengen'. Omdat het vanuit de club stil bleef en het seizoen ingegaan werd met een aflopende verbintenis, maakte Slot uiteindelijk de pijnlijke overstap naar De Kuip. Slot kon later slechts voor één jaar bijtekenen in Alkmaar en zag dat niet zitten.

Eenzelfde scenario lijkt ditmaal voorkomen te worden voor AZ, dat op de knappe vierde plaats in de Eredivisie staat dit seizoen, pal achter de traditionele top-drie en ook in Europees verband keurig overwinterde. Volgens het ND gaan beide partijen vermoedelijk zeer binnenkort om tafel om de situatie van zijn aflopende verbintenis met elkaar te bespreken.

Lees ook: Waarom AZ optimaal kan profiteren van de timing van het WK

De verwachting is overigens dat de aanstaande gesprekken positief zijn, want de clubleiding is in elk geval content met de prestaties onder Jansen, die na het vertrek van Slot werd doorgeschoven als hoofdcoach. Dat maakt het extra pikant dat ze opnieuw lang wachten met de gesprekken. De oefenmeester zelf zegt zich geen zorgen te maken over zijn toekomst, omdat beide partijen 'het hele seizoen door' met elkaar in gesprek zijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen