'Ajax vreest dat Talent van het Jaar gratis de deur uitloopt'

22 december 2022, 22:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In juni van dit jaar ontving Charlie Setford (18) de Abdelhak Nouri Trofee uit handen van Edwin van der Sar en de vader van de naamgever van de prijs voor Talent van het Jaar in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Een half jaar later dreigt de jonge doelman de club echter transfervrij te gaan verlaten.

De Engelse krant The Daily Mail heeft namelijk begrepen dat Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund azen op de handtekening van de talentvolle keeper. Zijn verbintenis in Amsterdam loopt medio 2023 af, waardoor hij vanaf januari vrij is om te onderhandelen over een contract voor volgend seizoen.

Setford debuteerde al in augustus 2021 in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax. In zijn eerste seizoen kwam hij tot acht optredens op het tweede niveau. Een gebroken pols hield hem echter een groot gedeelte van het huidige seizoen aan de kant. Half december maakte hij in het duel met Jong PSV (2-2) pas weer zijn rentree voor de ploeg van John Heitinga.

Engeland

De keeper is als jeugdinternational actief voor Engeland. Hij werd geboren in Haarlem maar heeft een Engelse vader die als professioneel golfer naar Nederland kwam. Ook zijn jongere broertje Tommy is als keeper actief in de jeugdopleiding van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen