Ajax had door 'speciale clausule' ook voordeel bij gratis vertrek Blind

27 december 2022, 19:45

Ajax heeft mogelijk ingestemd met het verzoek van Daley Blind om transfervrij te mogen vertrekken om een automatische contractverlenging te voorkomen. De linkspoot had namelijk een clausule in zijn per 31 december ontbonden contract staan, dat hij bij 24 officiële wedstrijden automatisch een jaar langer in dienst zou zijn van de Amsterdammers.

Daar pakt De Telegraaf dinsdagavond mee uit. Die clausule zou automatisch geactiveerd worden op het moment dat Blind minimaal 24 wedstrijden in actie zou komen dit seizoen in het eerste team van de Amsterdammers. De teller stond dit seizoen tot dusver op negentien officiële wedstrijden en dus zou dat aantal gemakkelijk gehaald zijn in het restant van dit seizoen.

Dat zou betekenen dat Ajax ook na dit seizoen zeker door zou moeten met Blind, ook als ze dat liever niet hadden gewild. De financiële voorwaarden zouden daarbij gelijkgebleven zijn, weet de ochtendkrant. Blind verdient naar verluidt zo'n 4,5 miljoen euro in de Johan Cruijff Arena en is daarmee een van de absolute grootverdieners in de selectie. Een automatische verlenging zou een lieve duit kosten, zeker als de status onder Alfred Schreuder niet zou veranderen.

Lees ook'Niet in België of Spanje

Dus besloot Ajax om mee te werken aan een transfervrij vertrek van Blind, om zo een flinke kostenpost te besparen in het komende seizoen. Journalist Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad weet dat Ajax het resterende loon van dit seizoen nog wel gewoon aan Blind moet betalen. Of dat klopt en of er nog andere afspraken zijn gemaakt - bijvoorbeeld of Blind tegen de Amsterdammers wel zou mogen spelen in het restant van dit seizoen - is nog niet bekend. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen