"Ziyech terug naar Ajax halen zou een hele goede keuze zijn"

15 november 2022, 10:16   Bijgewerkt: 15 november 2022, 10:21

Ajax moet een oude bekende terughalen om de huidige problemen op te lossen. Willem van Hanegem denkt dat Hakim Ziyech (29) de Amsterdammers uit de brand kan helpen voor de tweede seizoenshelft.

"Dat zou een goede keuze zijn", stelt Van Hanegem tegenover ESPN over de suggestie die door Hans Kraaij jr. werd gedaan. "Ik moet eerlijk toegeven dat je dat goed hebt gezien. Een goede opmerkingen om hem gewoon binnen te halen. Dan heb je met Steven Bergwijn iemand aan de andere kant die weet wanneer je in de zestien moet zijn."

Van Hanegem denkt dat Ziyech bij Ajax past, ondanks dat hij weleens een moeizame relatie had met de fans. "Het is een hele aardige jongen. De meeste mensen vinden hem een beetje nors en arrogant, maar het is een geweldige jongen", aldus De Kromme, die niet vindt dat Alfred Schreuder ontslagen moet worden. "Dat is het makkelijkste wat je kunt doen. In het begin speelde Ajax heel goed, nu is het helemaal niets en moet de trainer weg."

Lees ookVrees voor ontslag van Schreuder bij Ajax: "Zwakste schakel"

Volgens Van Hanegem moeten de spelers ook zelf verantwoordelijkheid nemen. "Als ze uit bij FC Emmen niet weten wat er moet gebeuren als de trainer zegt dat je zo door moet gaan in de rust, dan is dat te gek voor woorden", pareerde hij de woorden van Bergwijn. "Dat mag je ze aanrekenen. Zeker bij volwassen spelers die in de top hebben gespeeld." Ook nam hij het op voor Calvin Bassey. "Hij kan wel verdedigen, maar in doorschuiven naar het middenveld liggen niet zijn kwaliteiten." Bij de collega's van Ziggo Sport werd de rol van Jurriën Timber juist besproken en ook op hem was stevige kritiek (zie video).

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bergwijn, Brobbey, Klaassen, Blind, Tadic, nu Ziyech weer - is het niet het idee dat je een scouting hebt die met namen aankomt die niet al een verleden bij je club of de ED hebben, en die daarom ook misschien wat goedkoper zijn? Ok, soms is het Daramy en soms is het Martinez, dat risico heb je dan. Maar waarom altijd maar weer dat kleine cirkeltje?

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De huidige heren, Huntelaar en Hamstra, hebben nul ervaring en zijn in feite voor de leeuwen gegooid. Met als resultaat slechte inkoop. Dat was al duidelijk. Zij zijn óók mensen die vervangen moeten worden.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die hebben gewoon het lijstje van de heilige overmars overgenomen . Trouwens was het 2e deel vorig seizoen ook niet alles meer . Ook overmars en ten hag .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen