'Van Gaal is er bijna uit: negen van de elf basisspelers staan vast'

17 november 2022, 18:23

Bondscoach Louis van Gaal heeft het grootste deel van zijn puzzel al gelegd. De oefenmeester zou over al negen plekken in zijn opstelling voor het duel met Senegal een definitief ei hebben gelegd. Alleen de positie onder de lat en naast Frenkie de Jong is nog onzeker.

Dat schrijft De Telegraaf donderdagavond althans naar aanleiding van de training. Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Daley Blind vormen naar verwachting de achterhoede bij de opening van het WK in Qatar. Vincent Janssen (als vervanger van de nog niet volledig wedstrijdfitte Memphis Depay) en Steven Bergwijn zijn de aanvallers van dienst.

Op het middenveld staan in elk geval Frenkie de Jong en Cody Gakpo (achter de spits), waarbij de verwachting is dat Teun Koopmeiners de derde persoon is. Hij lijkt op dit moment de voorkeur te hebben boven Steven Berghuis en Marten de Roon, die ook op die plek uit de voeten kan. De andere plek die onzeker is, is die onder de lat. 'Waarbij het gaat tussen Remko Pasveer en Justin Bijlow, al zou Andries Noppert ook nog als konijn uit de hoge hoed getoverd kunnen worden', schetst het medium.

Lees ook: Op de stoel van Van Gaal: cruciale rol Frenkie

Simons en Frimpong blinken uit

Zodra Memphis weer volledig fit genoeg is, zal hij de basisplaats van Janssen weer overnemen. Volgens de ochtendkrant maken ook de nieuwelingen bij Oranje een uitstekende indruk: Xavi Simons en Jeremie Frimpong. 'Beiden scoorden een mooie goal bij de acht-tegen-acht-partijtjes die bondscoach Louis van Gaal liet afwerken', noteerde het dagblad een plusje bij de jonge spelers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vroeger haha had je gewoon een mid mid..mn lievelings positie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen