'Ten Hag stelt zijn vakantie uit voor keihard besluit over Ronaldo'

15 november 2022, 08:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag is helemaal klaar met Cristiano Ronaldo. De Portugese superster heeft zichzelf onmogelijk gemaakt bij Manchester United, na een groot interview dat hij gaf in de Engelse media. Hoewel de Nederlandse coach zijn pupil lang heeft verdedigd, is voor hem nu ook de maat vol. Ronaldo zou na het WK in Qatar niet langer welkom zijn bij The Red Devils.

Dat heeft Ten Hag intern laten weten en die boodschap is ook in handen gekomen van ESPN. De oefenmeester heeft aan de clubleiding laten weten dat Ronaldo wat hem betreft niet meer in actie zou moeten komen voor Manchester United. Dat kwam duidelijk naar voren tijdens een meeting die Ten Hag had met eigenaar Joel Glazer, naar wie Ronaldo in het interview ook keihard uithaalde. 

"Ze geven helemaal niets om de club. Manchester United is een markteingclub en ze geven niets om sport", brieste de Portugees onder meer over de eigenaren. Ronaldo sloot ze aan bij de fans, die al jarenlang kritisch waren op de Glazers. "Ze zouden het beste moeten willen voor de club. Dat wil ik wel." In hetzelfde interview gaf Ronaldo aan dat hij 'geen respect' heeft voor Ten Hag als coach en hetzelfde gold voor zijn voorganger Ralf Rangnick. 

Volgens ESPN vindt Ten Hag dat de club hard moet ingrijpen, omdat hij 'geen respect heeft voor de club en trainer'. Door dit incident is de vakantie van de coach bovendien uitgesteld en vertrekt hij pas later met zijn familie op vakantie. 'Manchester United is momenteel juridisch advies aan het inwinnen over hoe om te gaan met deze situate', schrijft ESPN over de situatie op Old Trafford. 

Lees ook'United klaar met Ronaldo: club wil contract per direct ontbinden'

Salaris Cristiano Ronaldo

In Manchester is een lastige situatie ontstaan, waar Ten Hag met dit statement duidelijkheid hoopt te verschaffen. Aangezien de Portugees liefst meer 500.000 pond per week verdient, zou het contract verscheuren een duur grapje worden. Eerder al werd hij uit de selectie gezet nadat hij het duel met Tottenham Hotspur voortijdig verliet, terwijl hij in de voorbereiding ook al later aansloot. Daardoor wacht hem ditmaal na een nieuwe actie mogelijk een boete van liefst 1 miljoen euro. In Portugal gingen beelden de ronde waarop het leek dat Bruno Fernandes deze actie van zijn clubgenoot ook niet kon waarderen en zijn ontmoeting bij de nationale ploeg daardoor minder hartelijk was. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

TopCoach
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Joh hij wilt zelf weg. ff een beladen interview geven, wk spelen en daarna fris ergens anders te veel verdienen. Jammer hoor zo'n instelling.

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij wilde deze zomer heel graag weg, maar Ten Hag wilde hem per sé behouden. Een speler die meer dan een half miljoen per week kost en geen zin meer heeft om voor je te spelen, die wil je toch niet behouden? En dan nu in de shit zitten en hem de schuld willen geven... Als ze 'm in de zomer hadden verkocht was er niks aan de hand geweest.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens, dat is hetgene wat ik ook nooit begrepen heb. Goed, er was kennelijk ook geen (top)club die hem wilde hebben, maar MU heeft er ook niet heel hard op ingezet.

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij wilde weg, maar geen club van enig formaat had er zin in. Koop je CR7, dan moet je het hele team om hem heen bouwen. De clubs die dat wel willen, kunnen hem niet betalen.

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je moet 'm als club ook een beetje in de etalage zetten. Ten Hag bleef continu roepen dat hij Ronaldo nodig had en wilde 'm niet wegdoen, ondanks mislopen CL. Dan geef je geen signaal af van: 'Deze speler kun je ophalen.' Iedereen met 3 doperwten als brein had kunnen voorspellen dat deze situatie zou uit de hand zou lopen. Ten Hag wist dat hij weinig met Ronaldo ging doen en dat gaat voor onzin zorgen. Dus bind er een mooie strik omheen en verkoop die vent voor niet al teveel geld zodat je de rust kan bewaren en er nog iets aan kunt overhouden. Voor hetzelfde geld had Ronaldo het hele team erin meegenomen en dan zijn de rapen helemaal gaar. Dat is gelukkig voor Ten Hag niet gebeurd, maar waarom hier niet gewoon een einde aan maken? Regel dat die vent ergens anders heen kan en het probleem is weg.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gemanaged van Ten Hag, hij heeft nu een stok om mee te slaan en zal hij nooit het verwijt krijgen dat hij een publiekslieveling heeft weggejaagd. Nu gaat CR7 hoe dan ook weg en zal waarschijnlijk meer focus in de kleedkamer brengen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen