Ten Hag gunt Van de Beek geweldige kans bij Manchester United

3 november 2022, 17:43   Bijgewerkt: 3 november 2022, 17:51

Donny van de Beek heeft een geweldige kans gekregen van Erik ten Hag bij Manchester United. Voor het cruciale duel in de Europa League donderdagavond tegen Real Sociedad staat de Nederlander voor het eerst aan de aftrap onder leiding van zijn landgenoot. Ten opzichte van afgelopen weekend voerde de coach drie wisselingen door in zijn basiself. 

The Red Devils moeten er alles aan doen om de tussenronde van de Europa League (vol met topploegen) af te wenden en de tweede plek nog te verlaten. Na een 0-1 nederlaag op eigen veld op Old Trafford moet er in Baskenland worden gewonnen om de eerste plek over te nemen: dat moet gebeuren met een beter onderling resultaat. Mede door de afwezigheid van Antony, die met een lichte blessure kampt, staat de middenvelder aan de aftrap. Cristiano Ronaldo is de diepe spits van dienst.

Datzelfde geldt voor de talentvolle buitenspeler Alejandro Garnacho, die vorige week voor het eerst minuten kreeg. Marcus Rashford en Elanga zijn de belangrijkste buitenspelers op de bank: Jadon Sancho is er bijvoorbeeld niet bij. Verder kiest Ten Hag voor een sterk middenveld, met Christian Eriksen, Bruno Fernandes en controleur Casemiro. Achterin staan zoals vrijwel altijd Lisandro Martinez, Diogo Dalot en Luke Shaw, ditmaal aangevuld met Victor Lindelöw.

Lees ook'Twee clubs concreet voor Van de Beek: toekomst nog onzeker'

Van de Beek's invalbeurt vorige week tegen FC Sheriff in de Europa League was pas zijn vierde optreden van dit seizoen – tot dusver allemaal als invaller. In totaal kwam hij daardoor slechts tot een half uur speeltijd, verdeeld over alle competities. De oud-Ajacied gaf zelf in een recent interview nog aan dat hij Manchester United kon helpen 'in de aanvallende posities'. Het is zijn eerste basisplaats na 330 (!) dagen. 

Opstelling Manchester United: De Gea; Dalot, Lindelof, Martínez, Shaw; Casemiro, Van de Beek, Eriksen, Bruno Fernandes; Garnacho, Ronaldo.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen