Oranje zet ultiem pijnlijk negatief record neer en doet het minder dan Qatar

25 november 2022, 19:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal kwam vrijdagavond uiterst zwak voor de dag tegen Ecuador. Oranje kwam uiteindelijk maar tot twee schotpogingen en dat is een negatief record in deze eeuw. Sterker nog: het laatste Europese land dat tot zo weinig pogingen kwam op een WK, was in 1966.

Met die pijnlijke conclusie komt Opta Johan vrijdagavond na de wedstrijd op de proppen. Het rake schot van Cody Gakpo was de eerste poging van Nederland, Teun Koopmeiners (ruim over met zijn linkervoet na ruim een uur spelen) was de andere bal die Nederland richting het doel van Ecuador vuurde. Die was niet on target, waardoor alleen Gakpo een bal op doel kreeg.

Ter vergelijking: Ecuador kwam tegen Oranje in totaal tot vier pogingen op doel en tot vijftien (!) schoten in de hele wedstrijd. Oranje kwam tot slechts 0,1 expected goal tegen Ecuador, tegenover 1.7 verwacht doelpunt voor de tegenstander. In balbezit scoorde Nederland dan wel weer een fractie hoger (54% om 46%), maar veel zegt dat niet als je die niet omzet in serieuze kansen.

Lees ook: Oranje op Rapport: regent onvoldoendes bij héél zwak Nederland

De 0,1 expected goal is ontzettend pijnlijk als je dat afzet tegenover de eerste wedstrijd van Ecuador, toen Qatar (het eerste land dat uitgeschakeld dit toernooi) de opponent was en tot vijf schoten en 0,32 expected goal kwam. De Spaanse aanvaller Marco Asensio heeft individueel al een hogere expected goal dit WK (0,77) dan Oranje (0,74), terwijl Asensio nog maar één wedstrijd speelde, zo berekende dataspecialist Bart Frouws.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen