Oranje zet negatief record neer, ophef over interviews | FCUpdate Recap

26 november 2022, 00:30   Bijgewerkt: 25 november 2022, 23:01

In de rubriek 'FCUpdate Recap' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 25 november.

Oranje op Rapport: regent onvoldoendes bij héél zwak Nederland

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd om de tweede wedstrijd op het WK in Qatar te winnen. Ondanks een vroege voorsprong tegen Ecuador via Cody Gakpo, liep het eigenlijk geen seconde echt goed bij de mannen van Louis van Gaal. Uiteindelijk mochten 'we' niet eens klagen met het moeizame gelijkspelletje (1-1), waardoor de internationals veel onvoldoendes scoren in Oranje op Rapport. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Het Nederlands elftal kan de knock-outfase missen op kaartenlast 

Louis van Gaal constateerde dat Oranje na het gelijkspel tegen Ecuador nog koploper is van Groep A op het WK in Qatar. Maar op basis van welke criteria eigenlijk? Het doelsaldo (+2), aantal gemaakte goals (3) en het onderling resultaat (1-1) is na de eerste twee wedstrijden compleet gelijk met Ecuador. FCUpdate.nl duikt derhalve in de regelgeving en de scenario's voor de laatste speelronde. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Van Dijk geprikkeld na kritiek: "Van Basten is nooit positief"

Voormalig bondscoach Marco van Basten uitte na het gelijkspel van Oranje tegen Ecuador stevige kritiek op de Nederlandse aanvoerder Virgil van Dijk. Die heeft inmiddels een eerste reactie gegeven op de woorden van San Marco. Het hele artikel lezen? [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/410697/van-dijk-geprikkeld-na-kritiek-van-basten-is-nooit-positief/,_blank,Klik hier]!

Van Gaal wederom niet blij met vraag van Krabbendam

Louis van Gaal lag in zijn derde termijn als bondscoach regelmatig in de clinch met het Nederlandse journaille. Valentijn Driessen moet het het vaakst ontgelden, maar ook Martijn Krabbendam is geen favoriet bij onze bondscoach. "Deze vraag kun je alleen nu stellen", bromde de keuzeheer na een kritische benadering na de remise tegen Ecuador. De hele video bekijken? Klik hier

[photo,146553,left,]

Enorme stunt: ADO Den Haag haalt Advocaat binnen als coach

Een gigantische stunt: Dick Advocaat (75) wordt de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De ervaren coach wordt de opvolger van de ontslagen Dirk Kuyt in de Hofstad. In het tv-programma de Oranjewinter werd dat nieuws naar buiten gebracht, maar is bij Omroep West even daarna bevestigd door directeur Edwin Reijntjes. Daarmee keert de Kleine Generaal voor de zoveelste keer terug uit zijn voetbalpensioen. De hele video bekijken? Klik hier!

Twitter gaat los na Advocaat-nieuws: 'Sterft in het harnas' 

De 75-jarige Dick Advocaat gaat terugkeren bij ADO Den Haag en dat zorgt voor veel stof tot napraten op Twitter. De Kleine Generaal kondigde al zo vaak zijn afscheid aan als clubcoach, maar werd vrijdag gebeld of hij interesse had in een rentree bij de club waar hij begon. En dat kon hij uiteindelijk niet laten en de meeste mensen vinden dat een mooie geste van de oefenmeester. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen