Op de stoel van Van Gaal: cruciale rol Frenkie, Pasveer keept toch

14 november 2022, 12:00

Het WK in Qatar staat eindelijk voor de deur. Het Nederlands elftal neemt het in de groepsfase op tegen Senegal, Ecuador en Qatar. In de vooruitblik op het eindtoernooi delen alle redacteuren van FCUpdate.nl hun verwachtingen over het eindtoernooi. In deel I blikt hoofdredacteur Nathan Sprey vooruit op het WK.

Ideale opstelling Oranje (5-3-2): Remko Pasveer; Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind; Teun Koopmeiners, Cody Gakpo, Frenkie de Jong; Steven Bergwijn, Memphis Depay

Hoewel het 5-3-2, of 1-3-4-3 zoals Louis van Gaal het noemt, onder Frank de Boer nog amper werd gepruimd door de spelersgroep van Oranje, heeft de bondscoach inmiddels alle sterkhouders overtuigd dat dit het beste systeem is om wereldkampioen te worden. Dat Oranje in het derde tijdperk onder Van Gaal nog steeds ongeslagen is, heeft daarbij zonder twijfel geholpen en bovendien is de invulling van het systeem totaal anders dan onder De Boer.

De verrassing van de basiself wordt Teun Koopmeiners, die door diverse omstandigheden tot dusver telkens nog niet gezien kon worden door Van Gaal, die Kenneth Taylor en Steven Berghuis als andere opties als linkspoot heeft. Koopmeiners trapt ook de spelhervattingen erg goed en zorgt met zijn linkervoet ervoor dat hij optimaal rendeert met de vleugelbacks van Van Gaal, die in zijn elftal altijd de juiste verhouding links- en rechtspoten wil hebben. Daardoor is Nathan Aké de linker centrale verdediger en Daley Blind de linksback. Over Blind zijn soms de nodige twijfels vanwege zijn gebrek aan snelheid, maar aan de bal brengt hij zo veel, dat Van Gaal hem ondanks zijn mindere vorm in elk geval niet zal passeren. Verdedigend heeft hij met Tyrell Malacia wel een uitstekende back-up achter de hand, wat tegen een topland altijd een variant kan zijn. 

Voorin wordt de doeltreffendheid van Memphis Depay cruciaal. De toekomstig all-time topscorer van Oranje heeft anders dan voorgangers Arjen Robben en Robin van Persie nooit echt op een eindtoernooi kunnen schitteren en de hoop is dat zijn fysieke gesteldheid ditmaal geen roet in het eten zal gooien. Als hij ook op dit niveau beslissend wordt, kan hij Oranje ver brengen in het toernooi, al zal Vincent Janssen eerst nog zijn plek innemen. Omdat Memphis ook de spelhervattingen mag nemen, zal hij boven de vaak ook productieve Steven Bergwijn topscorer worden van Oranje. Mede vanwege zijn uitstekende spelhervattingen (corners) kiest Van Gaal ook voor Cody Gakpo: een uitstekende voorhoede. 

Voorspelling Oranje: WK-winnaarNederland zit in de zware poule van het toernooi, maar onder Van Gaal is Oranje amper te verslaan. Mocht het op strafschoppen aankomen, zijn we bovendien uitstekend voorbereid. Op naar een onvergetelijk WK!

WK-voorspelling

Het Nederlands elftal wordt de winnaar van het WK in Qatar, met een hele zware route naar de finale, waarin onder andere Argentinië en Spanje uitgeschakeld worden. Aan de andere kant van het toernooi wordt Frankrijk na een dramatisch kalenderjaar de tegenvaller van het toernooi. Onder aanvoering van Hakim Ziyech wordt Marokko de verrassing van het toernooi, door de groepsfase met België en Kroatië knap door te komen. 

Winnaar: Nederland

Tegenvaller: Frankrijk

Topscorer: Neymar

Grootste verrassing groepsfase: Marokko 

Dark horse: Senegal

[photo,146215,left,]

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat je ook doet je mist op sommige plekken gewoon te veel kwaliteit tav andere landen

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt me niet deze opstelling

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis voor Koopmeiners sowieso. Dat was nog de enige man bij Ajax die een beetje goed speelde. Depay ook niet, speelt amper.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pasveer toch ook niet die had in Amsterdam moeten blijven Flekken had meegemoeten en wat moet die Weghorst mee doen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen