Ongekende coëfficiëntenweek: Nederland mijlenver voor Portugal

3 november 2022, 23:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlandse voetbal heeft een geweldige week beleefd in het Europese voetbal. Nadat Ajax aftrapte met een overwinning op Rangers FC, zorgden Feyenoord, PSV én AZ voor nog meer coëfficiëntensucces en bijna drie (!) volledige punten. Daardoor is de zesde plaats voorlopig veilig, want de voorsprong op Portugal is gegroeid en de achterstand met Frankrijk verkleind.

Nederland kende niet alleen een geweldige week, maar ook een geweldige donderdagavond waarop in totaal al 2.400 (!) punt werd gepakt: meer dan de directe concurrentie in deze heel week. Feyenoord 1.400 punt, PSV 0.400 punt en AZ 0.600 punt. Ajax zorgde met de zege van Rangers FC eveneens voor 0.400 punt voor de zege, waardoor er in totaal bijna drie volledige punten bijgeschreven konden worden. Bovendien blijven alle nog actieve ploegen in Europa, wat ook meer mogelijkheden biedt voor na de winterstop om nog punten te pakken.

Portugal kende ook geen slechte week met zeges van Benfica, Sporting Braga en FC Porto, maar had de meeste bonussen vorige week al geïncasseerd. Daardoor pakte het 'slechts' één volledig punt, al had het wel mazzel dat Sporting Portugal in de absolute slotfase niet uitgeschakeld werd, maar via de achterdeur van de Europa League actief bleef in Europa. Daardoor houdt Portugal wel alle ploegen in de Europese competities, maar is de achterstand op Nederland wel plots drie volle punten. Daardoor lijkt een tweede rechtstreeks Champions League-ticket na dit seizoen wel heel dichtbij. 

Lees ook: Coëfficiëntenwonder: Nederland blijft op cruciale avond Portugal voor 

Ook Frankrijk kende overigens gewoon een fijne donderdagavond, met OGC Nice dat na een gelijkspel dezelfde bonus pakte als AZ. Bovendien wonnen het al geplaatste AS Monco en FC Nantes gewoon, waardoor er in totaal ook ruim twee volledige punten werden gepakt deze week (+2.333). Vanuit Nederlands perspectief was het prettig dat FC Nantes won, toch ging het daarmee over Qarabagh heen naar de tweede plek en blijft het actief in de Europa League. Alleen Olympique Marseille werd door de Houdini-act van Sporting Portugal uitgeschakeld. 

De virtuele coëfficiëntenstand na deze speelronde:

5. Frankrijk: 59,497 (5/6)

6. Nederland: 56,700 (4/5)

7. Portugal: 53,715 (4/6)

8. België: 36.600 (4/5)

9. Schotland: 36.400 (0/5)

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen