Memphis wil er niet meer over praten: "Ik ben er wel klaar mee"

29 november 2022, 18:58

Memphis Depay is klaar met de hele situatie over zijn fitheid. De aanvaller van het Nederlands elftal deed tegen Qatar ruim zestig minuten mee en dat is volgens hem de laatste stap naar volledige wedstrijdfitheid. "Ik heb heel de tijd alles moeten aanhoren over mijn fitheid. Ik ben er wel klaar mee."

Dat zei Memphis tegenover de NOS over de fitheid van zichzelf na het duel met Qatar. "Ik hoop niet dat we het nog over mijn fitheid moeten hebben", zei hij desgevraagd. "Vaak moest ik de dag na een wedstrijd nog aan de bak. Dit is de eerste keer dat ik morgen (woensdag) vrij ben en niet met de wissels aan de bak hoef. Ik voelde me goed en had door gekund. Ik ben fit. Dus we moeten het er niet meer over hebben. Ik wil me focussen op goed en belangrijk zijn voor het team en de spirit overbrengen. Ik ben fit en moet nog een paar stapjes zetten naar topvorm."

En dus is het harde werken van Memphis in zijn revalidatie beloond. "Het is toch anders om te starten dan in te vallen, maar dat voelde goed. Ik heb veel diepteloopacties geprobeerd, maar de benen en de ademhaling voelden goed. We hebben gekozen voor een opbouwend traject in mijn herstel, maar dat is voor mij nooit snel genoeg", erkende de aanvaller, die baalde van zijn missers. "Maar ik kom in de posities om te scoren. De ballen gaan er nog niet in."

Lees ook: Oranje op Rapport: Nederland toont herstel

Memphis kritisch op Oranje

Over het spel van Oranje was Memphis opvallend kritisch. "We moeten positief zijn, maar ook kritisch. Dat zijn we ook met elkaar. Het moet beter wil je verder komen dit toernooi", erkende de spits. "Het moet beter, dat weten we. Daar werken we hard aan, maar we moeten veeleisend zijn." Over dat het opnieuw niet goed was aan de bal, was hij niet blij mee. "We willen mooi voetbal zien in Nederland, dat klopt."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen