Grijpt Cristiano Ronaldo opnieuw de spotlights in Qatar?

28 november 2022, 07:00   Bijgewerkt: 27 november 2022, 19:23

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 28 november. 

Wedstrijden

Kameroen – Servië (11.00 uur)

Dusan Tadic heeft jarenlang gehoopt dat Andre Onana de nul houdt in het doel van Ajax, maar de captain van de Amsterdammers zal maandagochtend met Servië vurig hopen dat hij de Kat van Kameroen kan passeren. Dat lukte Zwitserland wel, waardoor het eerste duel verloren ging. Dat gold voor Servië ook en dus is het voor beide landen erop of eronder.

Brazilië – Zwitserland (14.00 uur)

Zonder extreem veel indruk te maken won Brazilië het openingsduel dankzij twee doelpunten van Richarlison. Maar lukt het de Goddelijke Kanaries ook om de achterhoede van Zwitersland te slechten? Keeper Yan Sommer hield in de Nations League de nul tegen bijvoorbeeld Portugal en vier van de vijf laatste officiële interlands (waaronder tegen Spanje) werden gewonnen. Komt er een volgende Zwitserse stunt?

Zuid-Korea – Ghana (17.00 uur)

Het verlies van Portugal deed pijn bij Ghana. Een goedkope penalty en nog ultieme kans voor Inaki Williams in de slotsecondes deden veel pijn bij het Afrikaanse land. Veel tijd om uit te huilen voor Mohamed Kudus en consorten is er niet: een goed resultaat tegen Zuid-Korea is nodig om de volgende ronde in beeld te houden.

Portugal – Uruguay (20.00 uur)

Natuurlijk is Uruguay een relatief klein voetballand, maar met Federico Valverde, Luis Suarez, Darwin Nunez, Edinson Cavani en andere grote namen werd er van de ervaren ploeg meer verwacht dan het enigszins bloedeloze 0-0 tegen Zuid-Korea, dat lang ook nog eens de beste kansen kreeg. Komen ze tegen Portugal beter voor de dag?

Voetbal op tv

11.00 uur: Kameroen - Servië, NPO 1 - live verslag van de WK-wedstrijd

14.00 uur: Brazilië - Zwitserland, NPO 1 - live verslag van de WK-wedstrijd

17.00 uur: Zuid-Korea - Ghana, NPO 1 - live verslag van de WK-wedstrijd

20.00 uur: Portugal - Uruguay, NPO 1 - live verslag van de WK-wedstrijd

21.45 uur: De Oranjewinter, SBS 6 - talkshow over voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen