Een rampscenario in de coëfficiëntenstrijd op het nippertje afgewend

2 november 2022, 00:30   Bijgewerkt: 1 november 2022, 23:52

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dindsag 1 november. 

Ajax bezegelt dramatisch lot Rangers als slechtste CL-ploeg ooit

Met een 1-3 overwinning op Rangers heeft Ajax de Champions League-groepsfase positief afgesloten. Ajax leek in de eerste helft de wedstrijd met twee doelpunten te beslissen  Kort voor tijd leek James Tavernier de spanning terug in de wedstrijd te brengen, maar gelijk daarna bepaalde Francisco Conceicao de marge weer op twee. Rangers heeft zo met 0 punten en een doelsaldo van -20 het slechtste Champions League-resultaat ooit behaald.

De beoordelingen van Ajax bij het Champions League-afscheid

Ajax is de Champions League geeïndigd met een simpele overwinning op bezoek bij Rangers FC. De Amsterdammers waren vooral in de eerste helft veel sterker dan de Schotten en zagen via Mohamed Kudus nog een doelpunt afgekeurd worden: 1-3. FCUpdate.nl maakt voor de laatste keer in dit miljardenbal de balans op aan de hand van de cijfers.

Schreuder na mislukte CL-campagne: "Plek die we verdienen"

Alfred Schreuder is blij dat Ajax zich ten koste van Rangers heeft geplaatst voor de Europa League. De Amsterdammers wonnen met 1-3 in Schotland en kwamen niet meer in problemen. Toch baalt de oefenmeester van de teleurstellende campagne in de Champions League, dat na de winter zonder Ajax verder gaat.

Coëfficiënten-drama blijft NL bespaard dankzij uitglijders rivalen

Nederland heeft in de strijd om de bekende coëfficiënten uitstekend nieuws gekregen uit Frankrijk en Portugal. Sporting CP en Olympique Marseille slaagden er namelijk niet in om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Zodoende kon de coëfficiënten-polonaise andermaal gelopen worden.

Xavi heeft Frenkie niet nodig bij Barcelona, Bayern dankt Liverpool

FC Barcelona heeft het uiterst teleurstellende avontuur in de Champions League dinsdagavond besloten met een simpele overwinning op Viktoria Pilzen. Xavi koos voor een B-ploeg in Tsjechië, maar zag zijn ploeg toch winnen: 2-4. Door het puntverlies van Napoli en eigen zege was het voor Bayern München een fraaie avond: zij zijn het enige team met de foutloze status in de groepsfase.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen