Ecuador met sterspelers én fonkelnieuwe formatie tegen Oranje

25 november 2022, 16:03

Het Nederlands elftal krijgt een Ecuador dat op volle oorlogsterkte is. De opponent van Oranje kan namelijk beschikken over aanvaller Enner Valencia, die de grote uitblinker was van de Zuid-Amerikaanse formatie in de wedstrijd tegen Qatar. In die wedstrijd maakte hij beide goals, maar kon hij het duel niet volmaken. Wel is hij fit genoeg om te staten.

Daarmee is ook de belangrijkste vraag voor Louis van Gaal beantwoord. Tijdens de persconferentie donderdag wilde de oefenmeester zich niet in de kaarten laten kijken, omdat hij niet wist of bij Ecuador Valencia zou spelen. "Dat doet niet alleen iets met de kwaliteit, maar ook met de formatie", zei de bondscoach van Oranje over de tegenstander.

En dat blijkt, want voor het eerst speelt Ecuador met drie verdedigers. Dat is al een formatie waarover bondscoch Gustavo Alfaro openlijk sprak en mee experimenteerde: mede daarom trainde hij heel de week besloten. Er komt een 3-2-4-1 formatie uit de bus, waarbij Estupiñán en Preciado ook in de achterhoede terecht kunnen komen. Eerder had Ecuador, dat ontzettend hoog verdedigt, in een 4-1-4-1-formatie heel veel succes tegen grote landen als Brazilië en Argentinië. 

Lees ookOpstelling Oranje: drie wijzigingen

Bekende spelers Ecuador

Verdere bekende namen zijn bijvoorbeeld dus linksback/linkermiddenvelder Estupiñán, die in het eerste duel met Qatar veel indruk maake en heel veel snelheid heeft achterin. Hetzelfde geldt voor Piero Hincapié, de twintigjarige verdediger van Bayer Leverkusen. Ook Moisés Caicedo is een speler om rekening mee te houden voor het Nederlands elftal. 

Opstelling Ecuador: Galíndez; Preciado, Hincapié, Porozo, Torres, Estupinán; Caicedo, Méndez; Plata, Enner Valencia, Estrada.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen