Dit was de briljante aanpassing van Feyenoord-coach Slot

3 november 2022, 23:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot is razend trots op de prestatie van Feyenoord. Voor het eerst sinds de Europa League-eindzege in 2002 hebben de Rotterdammers weer eens de knock-outfase van het tweede toernooi van Europa overleefd. De oefenmeester, die een tactische aanpassing deed ten opzichte van het heenduel, spreekt niet voor niets voor 'een bijzonder moment' van de club.

"We spelen op een compleet ander niveau dan vorig seizoen in de Conference League. Als je de voorbije transferperiode er dan nog bij pakt, waarin we ontzettend veel spelers zijn kwijtgeraakt, vind ik het nog meer bijzonder", zei Slot desgevraagd tegenover De Telegraaf over de prestatie van zijn elftal tegen SS Lazio. "Voor rust konden we ook al met 3-0 achter staan. Al lag dat vooral ook aan eigen fouten."

"Dat je ook nog eerste in de poule wordt en je bij de laatste zestien plaatst van de Europa League, dat kan je bijna niet geloven", reageerde de oefenmeester in gesprek met Veronica. Daarbij herhaalde hij nogmaals dat hij ook meewoog dat de Rotterdammers in de zomer ongekend veel sterkhouders hebben verkocht. 

Lees ook: Twitter ONTPLOFT na Houdini-act van Feyenoord tegen SS Lazio

Tactische vondst Slot

Voetbal International zag dat oefenmeester Slot iets anders deed dan in Rome: er werd druk gezet met nummer 9 en 10, in plaats van met de vleugelaanvallers. 'Hoewel Lazio in de eerste helft de betere kansen heeft, lukt het beter dan in Rome om op deze manier druk te krijgen op de opbouw van de ploeg van Sarri', staat te lezen in de analyse. Dat kwam overeen met wat Slot zelf zag na de wedstrijd, namelijk dat SS Lazio wel goede kansen kreeg, maar alleen uit Rotterdamse fouten. 

In balbezit begonnen de Rotterdammers met Dilrosun naast Danilo in het drukzetten, waardoor het grip krijgt op spelbepaler Marcos Antônio, omdat de pass naar het middenveld eruit gehaald wordt. 'Lazio kiest in dit soort situaties - zonder een deel van de vaste basisploeg - vaak voor verticale passes naar voren. Die riskante ballen blijken meestal redelijk goed te verdedigen voor Feyenoord', schrijft het weekblad. 'Vanuit een gestructureerde opbouw wordt slechts één goede kans gecreëerd door de bezoekers.'

Ook het doelpunt kwam voort uit een moment van druk zetten, waardoor de tactische aanpassing ten opzichte van het duel in Italië is geslaagd. 'Toch is dit strijdplan de basis geweest van de knappe 1-0 zege op Lazio', is de conclusie. Slot zag bovendien dat invallers Quilindschy Hartman (assist) en Santiago Giménez (de goal) het verschil maakten: ook dat was een knappe zet van de coach. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen