Blind in Oranje een andere voetballer: "Straalde vertrouwen uit"

22 november 2022, 09:17

Dat Daley Blind bij Ajax op de bank is beland, wil niet zeggen dat hij zijn plek in het Nederlands elftal eveneens is kwijtgeraakt. Integendeel zelfs. De linkspoot begon tijdens de eerste WK-wedstrijd van Oranje tegen Senegal 'gewoon' in de basis. Welke indruk maakte hij?

Blind is al maanden een van de meest besproken Oranje-internationals. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met zijn optredens bij Ajax. De vleugelverdediger kon tijdens de eerste maanden van dit huidige seizoen nog rekenen op een basisplaats, maar in de laatste wedstrijden voor het WK moest hij plots Owen Wijndal én Devyne Rensch voor zich dulden. Tijdens het laatste duel van de eerste seizoenshelft op bezoek bij FC Emmen deed Blind een helft mee, maar kon hij allerminst voorkomen dat de Amsterdammers tegen een enorme blamage aanliepen.

Bij het Nederlands elftal is echter alles anders. "Met de wetenschap dat Daley bij Ajax een mindere periode doormaakt en niet het vertrouwen meer geniet, straalde hij in Oranje juist weer vertrouwen uit", zegt voormalig international Ben Wijnstekers in gesprek met De Telegraaf. "Het was voor hem fijn om Nathan Aké achter zich te hebben. Daardoor weet hij dat hij niet bang hoeft te zijn dat hij er een keer uit wordt gelopen. Daley vond het lekker om ver van zijn strafschopgebied te spelen en dan weet je dat hij aan de bal altijd een goede inspeelpass heeft. Dit is zijn beste rol. Puur als linksback tegen een snelle rechtsbuiten moet je hem niet meer gebruiken."

Lees ook: Oranje op Rapport: hoogste cijfer voor de langste man van het WK

Vlak

Wijnstekers beoordeelt het optreden van Blind tegen Senegal met het rapportcijfer 6. Daar kan Voetbal International zich in vinden. Het Algemeen Dagblad doet er een schepje bovenop en deelt de linkervleugelverdediger een 6,5 uit voor zijn optreden. 'Een interland zoals de wedstrijd was: vlak. Defensief niet in de problemen, maar ook dat beslissende moment in aanvallend opzicht ontbrak', schrijft het AD. Blind liet zich aanvallend eigenlijk slechts één keer gelden, toen hij in de openingsfase met een kopbal dichtbij de 0-1 was.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hops
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die gast is echt Blind

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoals er al staat, het is geen rocket science. Linksback in een 4-3-3 kan niet (meer). Wingback in een 5-3-2 kan (nog) wel. Van Gaal snapt dat volgens mij wel, ik weet niet of dat voor Schreuder ook geldt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen