Ziekenboeg FC Barcelona loopt leeg, maar Memphis blijft afwezig

19 oktober 2022, 08:14

Een rentree van Memphis Depay bij FC Barcelona is deze week vermoedelijk nog niet aan de orde. De Nederlandse aanvaller zat in de overvolle ziekenboeg van de Catalaanse grootmacht. Hoewel hij die langzaamaan leeg ziet lopen, zit een plek in de wedstrijdselectie er voor hem deze week er normaliter nog niet.

Dagblad SPORT gaat in Spanje in op de ziekenboeg van FC Barcelona. Frenkie de Jong keerde al snel na de interlandbreak terug bij de Catalaanse grootmacht, terwijl Jules Koundé tegen Real Madrid dit weekend alweer zijn rentree maakte. De verwachting is dat Héctor Bellerin tegen Villarreal donderdagavond weer bij de wedstrijdselectie zal zitten.

Daarmee nemen de opties aan de problematische rechterkant van de achterhoede toe voor Xavi, die echter nog wel even zal moeten wachten tot zijn volledige selectie weer beschikbaar is. Volgens het Spaanse dagblad zal het nog even duren voordat Andreas Christensen, Memphis Depay en Ronald Araujo weer inzetbaar zijn. Laatstgenoemde mist waarschijnlijk het WK, doordat hij zijn blessure heeft geopereerd.

Lees ook: Blessure-update is goed nieuws voor Memphis én Van Gaal

Het is voor Nederland te hopen dat Memphis Depay met zijn hamstringblessure wel weer snel terugkeert bij FC Barcelona. Sinds de laatst interlandbreak kwam hij niet meer aan spelen toe, maar het WK in Qatar begint over iets meer dan een maand, als Oranje het toernooi opent met de wedstrijd tegen Senegal – normaliter direct de zwaarste opponent uit de groep. Eerder werd de inschatting gemaakt dat Memphis minimaal nog een week niet inzetbaar is, dan zijn er nog drie weken om wedstrijdritme op te doen in Catalonië. Bij hamstringblessures duurt een comeback in de regel echter langer dan op voorhand wordt ingeschat. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen