WK in gevaar voor De Ligt? "Dat zullen de scans moeten uitwijzen"

9 oktober 2022, 09:14

Bruno Martins Indi, Frenkie de Jong, Memphis Depay en Teun Koopmeiners vielen in de laatste interlandbreak van het Nederlands elftal weg met blessures. Hoewel het van die laatste drie nog niet gezegd is dat ze het WK in Qatar moeten missen, is er met Matthijs de Ligt wel een volgend twijfelgeval bijgekomen. De verdediger viel zarerdag uit met liesklachten.

In het duel met Borussia Dortmund (2-2) ging De Ligt na ruim een uur voetballen naar de kant. "Vanwege mijn lies, ja", reageerde hij desgevraagd tegenover Viaplay. "Na 25 minuten voelde ik hem al. Ik heb nog doorgespeeld tot de 55ste minuut, maar toen merkte ik dat ik minder de kracht kon leveren van wat ik normaal wel kan doen."

Of De Ligt verwacht dat het een erge blessure is? "Dat zullen de scans moeten uitwijzen. Ik hoop het niet, want we hebben een zwaar schema en we zitten niet breed in de verdedigers. Dus daarom is er extra voorzichtigheid en slimmigheid geboden." Of dat met de wissel op tijd is gebeurd, zal dus nog afwachten zijn. Ook met het ook op het WK zal De Ligt niet lang uit de roulatie willen zijn. Bondscoach Louis van Gaal heeft meermaals aangegeven dat Oranje 'geen revalidatiecentrum' is.

Lees ook: Loting EK-kwalificatie met Oranje: dit is alles wat je moet weten

Noussair Mazraoui kwam De Ligt vervangen bij een 0-2 voorsprong, maar in de slotfase ging het toch nog mis door Der Rekordmeister. "Eigenlijk was Dortmund in de beginfase beter, maar we komen uit het niets op de 0-1. Na de pauze hebben we de controle, krijgen zij weinig kansen en je krijgt zelf kansen. Maar als je dan de derde niet maakt, dan weet je met zo'n stadion als van Dortmund, dat als ze een goal of ook maar een kans krijgen, het publiek erachter gaat staan", aldus De Ligt. Anthony Modeste, de vervanger van Donyell Malen, kroonde zich tot matchwinner met de 2-2. "Dit voelt wel als een nederlaag, ja."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen