Wisselende voetbalavond voor de Nederlandse voetballiefhebbers

28 oktober 2022, 00:30   Bijgewerkt: 27 oktober 2022, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 27 oktober.

Levendig PSV imponeert met zege op Arsenal én EL-overwintering

PSV heeft donderdag in eigen huis op fraaie wijze afgerekend met Premier League-koploper Arsenal. De Eindhovenaren scoorden maar liefst vijf keer, maar wonnen met 2-0 van de Engelse topclub. Een zege die goed is voor overwintering in de Europa League. 

Feyenoord wacht helse klus na enorme dreun in blessuretijd

Feyenoord heeft zichzelf een enorm slechte dienst bewezen in de Europa League. De ploeg van trainer Arne Slot verloor donderdagavond door een doelpunt in blessuretijd met 1-0 van Sturm Graz. Daardoor hebben Rotterdammers overwintering in de Europa League niet meer in eigen hand. Sterker nog: zij moeten volgende week flink aan de bak tegen Lazio om Europese uitschakeling te voorkomen.

AZ plaatst zich met zege en zorgt voor coëfficiëntenopsteker

Met een 1-2 overwinning op Vaduz heeft AZ zich geplaatst voor de knock-outfase van de Conference League. Na een zeer zwakke eerste helft kwamen de Alkmaarders via Milos Kerkez vroeg in de tweede helft op 0-1. Invaller Myron van Brederode leek na een sterke fase van Vaduz de wedstrijd in Alkmaars voordeel te beslissen, maar Nicolas Hasler zorgde met een snelle 1-2 toch nog voor een spannende slotfase. 

Nederland houdt zesde plaats, maar coëfficiëntenramp dreigt nog

Nederland leek af te stevenen op een dramatische coëfficiëntenweek door de uitstekende prestaties van de Franse en met name Portugese clubs op dinsdag en woensdag. Door een goede donderdagavond en bonuspunten die daarop werden gepakt, blijft de zesde plaats virtueel in handen van Nederland. Wel zal het tot het einde van het seizoen ongekend spannend blijven. 

Ten Hag drukt stempel: blije Van de Beek en Ronaldo, Antony baalt

Manchester United heeft zich verzekerd van Europees voetbal na de winterstop. De ploeg van Erik ten Hag had een eenvoudige donderdagavond in eigen huis tegen FC Sheriff (3-0). Ook de eerste plek in de poule is door de zege nog wel in beeld, maar omdat Real Sociedad ook won (0-2) is een zege in Baskenland komende week wel nodig.

Heftig: voormalig NAC Breda-speler Marí slachtoffer wanhoopsdaad

Heftig nieuws uit Italië: daar zou voormalig NAC Breda-verdediger Pablo Marí (29) zijn neergestoken. Het betreft geen gerichte actie, want het zou gaan om een verwarde man die niet alleen de voetballer, maar ook vier anderen zou hebben neergestoken. Daar is vermoedelijk een dodelijk slachtoffer te betreuren. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen