Waarom Memphis' blessure-situatie uiterst zorgelijk is voor Oranje

25 oktober 2022, 19:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal moet zich voorzichtig aan serieus zorgen gaan maken over de situatie rond Memphis Depay (28). De Nederlandse aanvaller van FC Barcelona zou eigenlijk dit weekend terugkeren in de wedstrijdselectie en anders deze midweek tegen Bayern München. Maar opnieuw ontbreekt de voorhoedespeler bij de namenlijst van Xavi.

Daarmee nemen de zorgen over de situatie van Memphis toe. De aanvaller leek op zich goed te herstellen van zijn bij Oranje opgelopen kwetsuur, maar omdat hij opnieuw niet bij de selectie van Xavi zit, zijn er toch twijfels over de spierblessure waarmee hij kampt. Bij dergelijke blessures ligt een terugval op de loer als je snel begint, maar is ook op het opbouwen van wedstrijdritme richting het WK cruciaal.

En juist daar zit de crux voor Memphis, die de blessure misschien ook wel opliep door een gebrek aan wedstrijdritme bij FC Barcelona. Xavi laat hem door de enorme concurrentie amper aan spelen toekomen en daardoor staat de teller pas op 116 speelminuten over het gehele seizoen tot dusver. En dat was ook nog eens in de situatie waarin hij volledig fit was.

Als Memphis in het gunstigste geval dit weekend tegen Valencia bij de wedstrijdselectie zou kunnen zitten, heeft hij nog slechts zes wedstrijden waarin hij speeltijd zou kunnen krijgen. Daarin kan hij weliswaar wedstrijdfit raken, maar wel op voorwaarde dat Xavi hem meer speeltijd gunt dan voor de interlandbreak en die kans lijkt met de toenemende vorm van de Catalaanse grootmacht niet heel groot.

Lees ook: 'Barça neemt geen risico en laat Memphis buiten selectie'

Als hij al wedstrijdfit wordt binnen de nog maximaal zes resterende optredens in Catalonië, dan wordt het ook tijdens het WK in Qatar ongetwijfeld voorzichtigheid troef. Als hij daar plots drie groepsduels binnen negen dagen moet spelen, dan ligt een volgende blessure op de loer, nadat hij dat aantal minuten in het half jaar daarvoor amper heeft gehaald. En elke wedstrijd dat zijn rentree uitgesteld wordt bij FC Barcelona, neemt de zorgelijkheid van zijn situatie toe in Camp Nou.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We moeten niet gaan doen of het wk staat of valt bij depay . Is geen topspits zoals we die in het verleden wel hadden

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, maar dan zal Barcelona het helaas nog even met Lewandowski moeten doen! 😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen