Waarom de poule van Nederland daadwerkelijk zwaar mag heten

9 oktober 2022, 13:58

Het Nederlands elftal werd zondagmiddag gekoppeld aan Frankrijk, Ierland, Gibraltar en Griekenland voor de EK-kwalificatiereeks. Omdat de eerste twee ploegen rechtstreeks doorgaan is er zeker veel perspectief voor plaatsing, maar qua tegenstanders heeft Oranje het bijna het zwaarst mogelijk getroffen.

'In de vijf grote competities komt dit seizoen geen nationaliteit zo vaak aan spelen toe als de Franse. Dat betekent dat de bondscoach veel te kiezen heeft', haalt Voetbal International uit de statistieken. Momenteel gaat het onder Didier Deschamps allemaal niet echt van een leien dakje met de Fransen, maar de verwachting is er na het WK in Qatar een nieuwe coach aangesteld wordt.

Frankrijk was het zwaarst mogelijke team uit Pot 2, hetzelfde kan min of meer worden gesteld van Griekenland uit Pot 4. Frankrijk en Ierland hebben onderling ook een rijk verleden, met onder meer de beruchte handsbal van Thierry Henry. Uit Pot 3 was Noorwegen een nog zwaardere ploeg dan Ierland. Ierland heeft momenteel weliswaar een beduidend mindere periode als land, maar het moyenne van Oranje tegenIerland is met negen zeges en zeven nederlagen minder overtuigend dan het verschil zou moeten zijn. Bovendien staan de herinneringen van de WK-kwalificatiereeks 2002 de Oranje-fans nog nader bij. 

Lees ook: Poule des doods komt voor Oranje uit de EK-kwalificatie

'Griekenland belooft een stugge tegenstander te worden. Met Gustavo Poyet staat sinds februari een Uruguayaan aan het roer die in eerste instantie denkt vanuit een hechte defensie', schrijft het weekblad over de tegenstander die uit Pot 4 gerold kwam worden. Gibraltar zal voor alle landen normaliter een simpele horde vormen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen