Van Gaal juicht na mededeling FC Barcelona over Frenkie de Jong

9 oktober 2022, 08:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong is teruggekeerd in de wedstrijdselectie van FC Barcelona. De middenvelder viel tijdens de interlandbreak weg met bovenbeenklachten, maar kan zondagavond tegen Celta de Vigo alweer minuten maken. Memphis Depay zit vanwege dezelfde kwetsuur nog altijd niet bij de gekozen groep spelers van Xavi.

Bondscoach Louis van Gaal gaf na het wegvallen van Frenkie de Jong al aan dat diens blessure vermoedelijk enigszins zou meevallen, dus toen hij alsnog het trainingskamp van het Nederlands elftal moest verlaten, zorgde dat voor enige verbazing. Tijdens de eerste wedstrijd na de Oranje-periode ontbrak Frenkie ook in de spelersgroep en midweeks in de Champions League kwam hij eveneens niet in actie.

Inmiddels is hij dus weer helemaal fit en kan hij in actie komen in La Liga. Op welke positie hij in actie zal komen de komende tijd, is nog niet helemaal bekend. Er werd geschreven dat Xavi hem door diverse blessures overweegt als rechtsback, terwijl de coach heeft toegegeven dat het ook een optie is om hem centraal in de verdediging te zetten door alle afwezigen.

Lees ook: 'Nieuwe positie Frenkie de Jong wegens vele blessures Barça'

Blessures FC Barcelona

Dat heeft alles te maken met de waslijst aan afwezigen voor de Catalaanse grootmacht, die het achterin nog altijd moet doen zonder Andreas Christensen, Jules Kounde, Ronald Araújo en Héctor Bellerin. Zij zitten net als Memphis Depay en middenvelder Frank Kessié nog altijd niet bij de wedstrijdselectie van de koploper van Spanje. Met het ook op het WK zal Van Gaal ontzettend blij zijn met het nieuws over Frenkie, maar het herstel van Memphis ook op de voet volgen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen