Van der Sar eerlijk over Ajax: "1-6 nederlaag is niet te verkroppen"

19 oktober 2022, 07:41

Ajax-directeur Edwin van der Sar predikt rust en geduld bij de koploper van Nederland. Ondanks de eerste plek was het de laatste weken behoorlijk onrustig in de Johan Cruijff Arena, vanwege de tegenvallende resultaten in de Champions League en een aantal duels met puntverlies in de Eredivisie. Van der Sar stelt zelfs dat Ajax even een pas op de plaats moet maken in Europa. 

"In het recente verleden hadden trainers als Peter Bosz en Erik ten Hag hier ook tijd nodig om een team te bouwen", steunt Van der Sar de huidige coach Alfred Schreuder tegenover Voetbal International. "Maar dat betekent niet dat ik genoegen neem met hoe het gaat. We kijken heel kritisch naar onszelf en intern naar elkaar, wat hadden we anders of beter moeten doen? Dat is een constant proces met elkaar. Neem bijvoorbeeld een wedstrijd als Eagles-thuis, die we gelijkspelen, dat mag ons niet gebeuren."

Ook de 1-6 nederlaag tegen Napoli deed bij de clubleiding uiteraard veel pijn. "Dat heeft Alfred Schreuder ook direct aangegeven door het Ajax-onwaardig te noemen. Het is duidelijk dat we hoopten verder te zijn dan we nu zijn, en dat we er beter voor zouden staan in de Champions League", erkent Van der Sar. "De Europese ambitie is nog altijd aanwezig. Maar als je de poule ziet met Liverpool en Napoli, dan hebben we het ook niet getroffen. We zaten zelf in pot 1, en van pot 2 en 3 krijgen we de sterkste ploegen."

Lees ook: Woeste Schreuder: "Als Ajax me daarvoor wil ontslaan

En dus moet Ajax even een pas op de plaats maken, want overwintering in de Champions League wordt een moeilijk verhaal. Het voordeel is dat Ajax deze zomer financieel goed boerde, met het vertrek van onder anderen Antony. "We moeten tien nieuwe spelers in de selectie inpassen. Daar zit een wezenlijk verschil in met de voorbije jaren", noemt de algemeen directeur. "Het heeft tijd nodig. De nieuwe spelers in de selectie moeten wennen, koppeltjes in de basiself moeten vorm krijgen. Dat we goede voetballers hebben, daar zijn we met zijn allen van overtuigd, alleen het moet nog een goed team gaan worden en samen gaan werken."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je alle componenten bij elkaar optelt, is het volslagen aannemelijk dat Ajax slecht gepresteerd heeft in de CL. Maar dat is blijkbaar moeilijk te snappen. Het is allemaal verklaarbaar, maar er moet blijkbaar tot in den treure over geschreven worden.

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tegenwoordig is de media altijd op zoek naar scoops en hoe diep men daarvoor moet gaan maakt ze niet uit. Kwantiteit gaat boven kwaliteit. Ik vraag mijzelf nu af waarom ik FCupdate nog ubverhaupt lees. Altijd maar afgeven op met name Amsterdam vanuit het Groningse Calimero gevoel..... Hoor en wederhoor redacteurs van FCUpdate...... Dat zou meer kwaliteit in de waagschaal brengen. Afglijden naar de grootste krant voor liegend NL en die idioten van Veronica is makkelijk. De schreeuwende minderheid achterna dus!

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

salaris verlaging vragen bij spelers is tegenwoordig wel in haha in ieder geval geen barca beleid bij ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen