Uitblinkende Martínez helpt Ten Hag aan moeizame zege

30 oktober 2022, 19:44

Manchester United heeft zondagavond een zwaarbevochten overwinning weten te boeken op West Ham United (1-0). Op Old Trafford domineerde de ploeg van Erik ten Hag in de eerste helft, maar zakte het na de rust ver terug en wist oud-Ajacied Lisandro Martínez zijn verdedigende kwaliteiten te laten zien. Uiteindelijk was een rake kopbal van Marcus Rashford genoeg voor de overwinning, waardoor United goede zaken doet in de strijd om Champions League-voetbal.

In de eerste helft wist West Ham aanvallend nauwelijks kansen te creëren en maakte geen moment aanspraak op een treffer, terwijl United naar het gaatje zocht in de verdediging van de tegenstander. In de 38e minuut werd de ban uiteindelijk gebroken door Marcus Rashford, die een goede voorzet van Christian Eriksen hard binnen kopte. Hiermee maakte de 24-jarige aanvaller zijn honderdste doelpunt voor de club en bracht hij United de welverdiende voorsprong.

In de tweede helft kwam West Ham echter sterk uit de kleedkamers en in het eerste kwartier na de rust werd de ploeg van Ten Hag dan ook flink onder druk gezet. De ploeg maakte voetballend een matige indruk en moest meerdere keren oppassen dat het de gelijkmaker niet incasseerde. Het slotoffensief van West Ham was bijna succesvol, toen doelman David de Gea meerdere keren op schitterende wijze redding moest brengen op de doelpogingen van Kurt Zouma en Declan Rice. Uiteindelijk wist United echter de nul te behouden en de zege over de streep te trekken.

United doet mee in de top

Dankzij de overwinning doet United goede zaken in de strijd om Champions League-tickets en neemt het de vijfde plaats over van Chelsea. Omdat de ploeg van Ten Hag een wedstrijd minder heeft gespeeld dan concurrenten Newcastle United en Tottenham Hotspur is zelfs de derde plaats nog in eigen hand. United kan zich hierdoor met vertrouwen voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Real Sociedad, in de strijd om de eerste plaats in de groepsfase van de Europa League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl