'Twee clubs concreet voor Van de Beek: toekomst nog onzeker'

30 oktober 2022, 13:45

Donny van de Beek (25) maakte afgelopen donderdag zijn rentree bij Manchester United na wekenlange afwezigheid vanwege blessureleed. De Nederlandse middenvelder is geen basisklant onder Erik ten Hag, maar kan normaliter wel meer minuten maken dan hij tot dusver deed. Anders lonkt misschien een vertrek in de winterstop, want in de zomer kon hij ook naar twee clubs.

Transferspecialist Fabrizio Romano heeft onthuld dat Van de Beek in de afgelopen zomerperiode naar twee clubs kon verkassen. In augustus werden alle voorstellen door zijn huidige werkgever echter direct afgewezen omdat hij een nieuwe kans zou krijgen onder Ten Hag. Voor de komende winter is er volgens de journalist nog niets besloten, maar Van de Beek zal zich wel moeten laten zien in de komende weken tot het WK.

Als dat lukt en Ten Hag beseft dat Van de Beek deel moet uitmaken van zijn plannen de komende jaren, dan kan de oud-Ajacied bij Manchester United blijven. Welke clubs belangstelling hadden in de afgelopen zomer, maakte Romano overigens niet bekend. Onder de voorgangers van Ten Hag, Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick, kreeg Van de Beek weinig speeltijd.

Lees ook: Ten Hag bespreekt kansen die hij voor Van de Beek ziet

Zijn invalbeurt tegen FC Sheriff was pas zijn vierde optreden van dit seizoen – allemaal als invaller. In totaal kwam hij daardoor slechts tot een half uur speeltijd, verdeeld over alle competities. Ten Hag gaf zaterdag tijdens de persconferentie nog aan dat hij de middenvelder op de plek van Bruno Fernandes en Christian Eriksen zou kunnen laten spelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen