Sport noemt twaalf transfervrije opties voor zoekend FC Barcelona

11 oktober 2022, 08:30

FC Barcelona baarde afgelopen zomer opzien door Robert Lewandowski, Jules Koundé en Raphinha voor heel veel geld naar Catalonië te halen. Daardoor zal het de komende tijd wat meer op zijn centen moeten letten. Directeur Mateu Alemany maakte zondag al bekend dat de club zich meer gaat richten op transfervrije spelers. Volgens Sport heeft de huidige koploper van Spanje haar verlanglijst al klaarliggen.

FC Barcelona was van de zomer het mikpunt van kritiek. De financiële problemen van de club zijn bekend, maar er werd desondanks met geld gesmeten op de transfermarkt. De Catalanen haalden echter ook transfervrije spelers binnen. Zo kwam Franck Kessié over van AC Milan, terwijl Andreas Christensen voor 'niks' de overstap maakte van Chelsea. FC Barcelona zal zich de komende tijd nadrukkelijk gaan richten op spelers die na dit seizoen uit hun contract lopen. Je kan de club moeilijk ongelijk geven. Aan interessante namen immers geen gebrek.

De grootste klepper is natuurlijk Lionel Messi. De Argentijn maakte in de zomer van 2021 de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Hij wordt inmiddels al een tijdje serieus in verband gebracht met een terugkeer naar Camp Nou. President Joan Laporta van FC Barcelona heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat hij Messi nog een waardig afscheid gunt. De linkspoot is niet de enige aanvaller van naam die na dit seizoen transfervrij en dus een interessante optie is voor FC Barcelona. Ook Marco Asensio, Marcus Rashford (Manchester United) en Wilfried Zaha (Crystal Palace) worden genoemd door Sport. De naam van Asensio is extra pikant omdat hij momenteel actief is voor Real Madrid.

Lees ook: 'Barça heeft Chelsea-middenvelder op het oog als vervanger Busquets'

De koploper van Spanje kijkt uiteraard verder dan alleen de voorhoede en richt zich ook op versterkingen voor de verdediging en het middenveld. Voor de laatste linie zouden Iñigo Martínez (Athletic Club), Diogo Dalot van Manchester United en Milan Skriniar van Internazionale in aanmerking kunnen komen. Skriniar is woensdagavond met Inter te gast in Camp Nou. Hij krijgt dus de uitgelezen kans om zijn visitekaartje af te geven. Voor het middenveld zijn Jorginho (Chelsea), Naby Keïta (Liverpool), Youri Tielemans (Leicester City), Ilkay Gündogan (Manchester City) en N'Golo Kanté (Chelsea) interessante opties. Zij zijn, zoals het er nu naar uitziet, in de zomer van 2023 allemaal transfervrij op te pikken.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat Messi en de andere "kleppers" zich wel beseffen hoe Barca aankijkt tegen het nakomen van contractueel vastgelegde salarisverplichtingen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen