Slot verklaart de wijzigingen bij Feyenoord tegen FC Twente

9 oktober 2022, 14:31

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft noodgedwongen een aantal wijzigingen doorgevoerd in de opstelling van de Rotterdammers. Ten opzichte van het midweekse duel met FC Midjylland staan Santiago Gimenéz, Jacob Rasmussen en Marcus Pedersen bijvoorbeeld aan de aftrap. Dat heeft onder meer te maken met de fitheid van de spelers.

"We hebben alleen Rasmussen gehaald als speler die gewend is om twee wedstrijden in één week te kunnen spelen. Alle andere spelers zijn dat helemaal niet gewend", liet Slot optekenen tegenover ESPN. Toch vindt hij dat er relatief weinig is gewisseld ten opzichte van afgelopen donderdag: Oussama Idrissi heeft een blessure opgelopen en dan blijven er nog maar twee nieuwe spelers over.

Tegenover de NOS laat Slot weten dat de keuze voor de spits ook een andere kant heeft. "Danilo en Santi (Gimenéz, red.) ontlopen elkaar heel weinig en daarom krijgt Santi vandaag een keer een kans." Ook rechtsachter Marcos Lopez staat niet aan de aftrap. "Hij heeft vorige week na de interlands een flinke reis moeten maken en is vermoeid. Met Rasmussen hebben we een speler die dat uitstekend kan invullen."

Lees ook: Slot rouleert volop en kiest voor ander Feyenoord tegen FC Twente

Slot gaf tegenover ESPN aan dat hij hoopt dat er met Javairo Dilrosun en Sebastian Szymanski meer gevaar over de flanken komt bij Feyenoord. "Het kenmerkt ons spel dat er veel interactie is tussen de spelers die op flanken uitkomen en spelers die in het midden staan", vond Slot, die daarmee gewoon vasthoudt aan zijn 4-3-3-formatie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen