Slot rouleert volop en kiest voor ander Feyenoord tegen FC Twente

9 oktober 2022, 13:17   Bijgewerkt: 9 oktober 2022, 13:23

Feyenoord-trainer Arne Slot kiest zondagmiddag voor Santiago Gimenez in de punt van de voorhoede tegen FC Twente. De sterke spits krijgt de voorkeur boven Danilo, die op de bank begint. Sowieso kiest de oefenmeester voor wat anders: hij zet Sebastian Szymanski op de vleugel en Lutsharel Geertruida als nummer zes, waarmee hij kiest voor een versterkt middenveld.

Dat deed Slot eerder ook al eens vorig seizoen, toen hij Jens Toornstra tegen PSV op de rechtervleugel posteerde en met 0-4 won in Eindhoven. Ditmaal lijkt hij voor een soortgelijke variant te kiezen tegen FC Twente, waarmee hij min of meer voor zekerheid lijkt te kiezen. Na de remise tegen FC Midtjylland (2-2) in de Europa League gaf Slot al toe dat hij zijn ogen niet zou sluiten voor de huidige tekortkomingen van zijn ploeg. Feyenoord won de afgelopen drie wedstrijden niet. 

Behalve Oussama Idrissi heeft Slot in principe een fitte selectie tot zijn beschikking en dus lijkt het een bewuste keuze van de coach. Of er onverwacht nog spelers zijn afgehaakt, is nog niet duidelijk en zal moeten blijken als de oefenmeester zijn opstelling toelicht. Omdat Geertruida een linie opschuift, komt er een basisplaats voor verdediger Jacob Rasmussen. Bij FC Twente keert Lars Unnerstall terug in het doel, nadat hij vorige week geblesseerd was. Verder heeft Ron Jans geen verrassingen in zijn opstelling. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Rasmussen, Hancko; Geertruida, Timber, Kökcü; Szymanski, Gimenez, Dilrosun

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen