Slot kraakt AZ-formule met Feyenoord: veranderingen aan de kop

16 oktober 2022, 18:41

Feyenoord heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan door op bezoek bij AZ met 1-3 te winnen. De Rotterdammers toonden meer initiatief en dat werd beloond. Er werd maar een kans weggegeven en in de tweede helft gingen ze eroverheen, mede door een wonderschoon afstandsschot van Danilo. Door de driepunter blijft Feyenoord in de nek van PSV hijgen en komen ze op gelijke hoogte met AZ.

Arne Slot gaf van tevoren aan met bewondering naar AZ te kijken en benadrukte dat het een erg belangrijke wedstrijd was. Zijn ploeg toonde in de eerste helft zichtbaar meer initiatief en waren ook dichtbij de openingstreffer na een schot van Sebastian Szymanski. Het aluminium was de spelbreker voor een Rotterdams feestje.

De thuisploeg, AZ, kwam tot dan toe nog niet echt in de buurt van Justin Bijlow, maar toch moest hij als eerste vissen van de twee doelmannen. Een voorzet van Pantelis Hatzidiakos werd knap binnengekopt door Jens Odgaard, die boven Marcus Pedersen uittorenden. Bijlow was kansloos en zag hoe zijn ploeg vervolgens weer in de achtervolging moest.

Zo was de stand halverwege in balans, maar in de tweede helft werd het initiatief van Feyenoord beloond. Szymanski kreeg aan het begin van de tweede helft de ruimte van AZ om door het as van het veld op te komen. Het harde schot wat volgde, was Verhulst te machtig, waardoor Feyenoord de gewenste voorsprong te pakken had. De keeper van AZ ging daarbij zeker niet vrijuit. 

Lees ookDe beoordelingen van Eredivisie-kraker tussen Feyenoord en AZ

Het lukte AZ maar niet om Feyenoord onder druk te zetten. Feyenoord was assertiever en kwam nauwelijks in de problemen. In het laatste kwartier gingen de Rotterdammers wel iets meer achteruit lopen. AZ probeerde er een offensief uit te gooien, maar hield geen rekening met Danilo. De spits die als invaller binnen de lijnen was gekomen poeierde de bal van 25 meter afstand de kruising in en nam alle twijfel weg: Feyenoord ging hier de drie punten pakken. De laatste keer dat dat lukte in Alkmaar was in 2017.

Met de 1-3 voorsprong op zak wisselde Slot nog driemaal en was het zaak om de wedstrijd uit te spelen. Door de overwinning stijgt Feyenoord weer op de ranglijst en komt het op gelijke hoogte met AZ, maar door het betere doelsaldo staan ze een plekje hoger. Beide teams staan overigens nog wel onder koploper PSV, dat wel weet dat Ajax bij een zege weer boven de Eindhovenaren komen te staan. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen