Slot heeft niet overwogen Kökcü te passeren vanwege regenboogband

16 oktober 2022, 21:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü wilde vanwege zijn geloofsovertuiging niet het uithangbord van de regenboogactie zijn, die dit weekend op de Nederlandse velden werd gevoerd. Daardoor droeg Gernot Trauner eenmalig de band en trainer Arne Slot heeft tekst en uitleg gegeven over zijn overwegingen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten eerste is het handig om inderdaad af en toe te beseffen dat het niet zo heel lang geleden is dat in (de leidende religies van) NW-Europa precies zo over lhbti werd gedacht, inclusief strafwetgeving op dit punt. En deels nog steeds, zoals benoemd in de eerdere post over Staphorst. Ten tweede gaat het dacht ik over inclusiviteit, en inclusiviteit betekent volgens mij ruimte voor alle standpunten, dus ook dat van Kokcu, en niet alleen voor het standpunt wat anno 2022 politiek correct geacht wordt.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet zo lang geleden was het in NW-Europa (inclusief wetgeving) ook normaal om mensen van kleur anders te behandelen en niet te zien als gelijken. Moeten we dan ook campagnes over racisme in het voetbal stoppen? Iedereen mag toch zelf bepalen of oerwoud geluiden mogen of niet op basis van vrije meningsuiting? In de basis gaat dat over hetzelfde, het niet accepteren van bepaalde groepen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen