Schreuder hard over kritiek op Ajax: "Totaal geen verstand van zaken"

16 oktober 2022, 23:04   Bijgewerkt: 16 oktober 2022, 23:22

Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft gereageerd op alle kritiek die er is aan zijn adres en dat van zijn ploeg was de laatste tijd. De afgelopen weken ging het uiterst moeizaam met de Amsterdammers, die in de Champions League een aantal forse nederlagen moest incasseren. De oefenmeester predikt echter geduld in de Johan Cruijff Arena en deed dat in duidelijke taal.

"Uiteindelijk bouw je een elftal niet op drie of vier maanden op. Als mensen dat denken, dan hebben ze totaal geen verstand van zaken", kwam Schreuder tegenover ESPN met sterke bewoordingen na de 7-1 zege van Ajax. "Dat duurt veel langer. Dat gaat met vallen en opstaan en daar zijn we volop mee bezig. We zijn nog in bepaalde dingen zoekende. (…) We moeten ook niet in paniek raken na een nederlaag. Bepaalde ploegen in de Champions League waren gewoon beter."

Door de 7-1 zege op Excelsior zondagavond staat Ajax in elk geval wel weer bovenaan de Eredivisie, maar daarmee is niet alles meteen weer hosanna. "Ik moet gewoon rustig blijven, ook na een nederlaag", reageerde Schreuder. "We moeten kampioen worden, dat heb ik ook gezegd toen we al bovenaan stonden. Zelfs na al die verkopen van afgelopen zomer moeten we kampioen worden, dat is het doel."

Verder was Schreuder ondanks de 'goede reactie' en 'goede wedstrijd' kritisch op Ajax. "Het tegendoelpunt in de slotfase is onnodig, dat is zonde en daar ben ik niet tevreden over. Dat heeft met de concentratie te maken op het einde. Dan moet je dat vast blijven houden, want elke goal is belangrijk." Over de zege was de coach logischerwijs wel content. "We hebben het publiek vermaakt."

Lees ook: de beoordelingen van Ajax na de klinkende zege op Excelsior

Wijndal terug bij Ajax

Verder kon Schreuder speeltijd geven aan wat andere spelers met het oog op het drukke schema van Ajax. Owen Wijndal was een van hen. "Dat had ik ook tegen hem gezegd, dat als er ruimte voor was, ik hem zou laten spelen. Maar hij kan geen minuten maken bij Jong Ajax, dus hij is nog niet helemaal fit. Daarom hoop ik dat mensen ook snappen dat ik hem niet eerder heb gebracht."

Over de discussie tussen Dusan Tadic of Steven Bergwijn op links werd Schreuder ook bevraagd: "Stevie speelt ook liever op links, ja. Maar ik vond dit belangrijk om vandaag te zien. Dusan voelt zich ook fijner op links, daar moeten we niet moeilijk over doen." Volgens Schreuder zijn er diverse factoren om te bepalen wie er op links staat, maar kunnen beide voetballers ook elders in het elftal uit de voeten. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Speel nou met Tadic in de spits ,dan kan Bergwijn op links

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten Hag had niet zo lang tijd nodig om z'n elftal te bouwen ,het naar z'n hand te zetten ,Arne Slot en Jansen van AZ Van Nistelrooy ook niet ,geef het nou maar toe, Her Schreuder met je Duitse pannenkoek vriend, jullie zijn twee flapdrol allertijden ,je was bang voor Bogarde, die zou jou op je kop gegeven hebben ,met dat slappe voetbal !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen