Rust even terug bij PSG: Mbappé speelt, Messi keert terug én zege

16 oktober 2022, 22:44

Paris Saint-Germain heeft na drie remises op rij eindelijk weer eens gewonnen. Met de terugkeer van Lionel Messi trok de Franse topclub in Le Classique tegen Olympique Marseille de overwinning naar zich toe via een treffer van Neymar: 1-0. Daarmee werd een zeer roerige week afgesloten bij PSG.

Want door alle onrust rondom Kylian Mbappé en de remise tegen Benfica – de derde op rij in een officiële wedstrijden – was er veel te doen rondom de selectie van Cristophe Galtier. Mbappé zou ongelukkig zijn en willen vertrekken, maar toch stond hij gewoon in de basis. Dat gold ook voor Messi, die voor het eerst na zijn blessure weer in de basiself stond.

De kleine Argentijn schoot in het eerste bedrijf bijna heel fraai raak, maar de bal ging via de onderkant van de lat uit het doel. Neymar maakte op slag van rust dan alsnog het openings- en uiteindelijk enige doelpunt, op aangeven van Mbappé, die de Braziliaan niet meer zou kunnen luchten of zien volgens de geruchten. Een kwartier voor tijd pakte invaller Simon Gigot een directe rode kaart, waarmee de spanning uit de wedstrijd was. Messi liet zich wisselen en PSG pakte de zege, waarmee het uitloopt op de verrassende nummer twee Lorient en de rust weer even terugkeert.

Verona – AC Milan 1-2

De regerend landskampioen AC Milan heeft zondagavond een moeizame overwinning geboekt op bezoek bij Hellas Verona. Nadat de formatie van Stefano Piolo vier van de laatste vijf Serie A-wedstrijden al had gewonnen kwam er op bezoek in Verona ook een late zege. Nadat Koray Günter na twintig minuten het eigen doelpunt van zijn ploeggenoot Miguel Veloso ongedaan had gemaakt (1-1), zorgde Stefano Tonali met zijn eerste doelpunt van dit seizoen (zie onder) voor de zege en daarmee vijfde nederlaag op rij van de nummer achttien van Italië.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl