PSV is koppositie ondanks royale zege alweer snel kwijt

6 oktober 2022, 22:52

PSV is de koppositie in Groep A van de groepsfase van de Europa League alweer kwijt. Door de royale zege op bezoek bij FC Zürich ging de formatie van Ruud van Nistelrooij op basis van doelsaldo tijdelijk over FK Bodø/Glimt heen, maar door de 3-0 zege van Arsenal op de Noorse ploeg later op de avond, zijn The Gunners de nieuwe koploper in de groep.

Overigens stond het voor de wedstrijd al vast dát PSV de koppositie weer zou weggeven, de vraag was alleen aan wie. Bij een zege van FK Bodø/Glimt of gelijkspel, was het de Noorse ploeg die bovenaan van de groep kwam te staan, bij een zege van Arsenal zou de koploper van Engeland ook in de Europa League-poule de koppositie innemen.

Dat laatste scenario werd al binnen het half uur werkelijkheid, want via doelpunten van Edward Nketiah en Robert Holding was het duel al vroegtijdig beslist. De bezoekers waren niet bij machte om voor een stunt te zorgen in Londen en via Fábio Vieira kwam er een passend slotakkoord. FK Bodø/Glimt moet het vooral van de resultaten in eigen huis hebben: daarin is de ploeg al bijna dertig wedstrijden ongeslagen.

Lees ook: Feyenoord en AZ juichen na uitslagen van tegenstanders

Zowel voor PSV als voor Arsenal zal het duel bovenin Noorwegen dus een zware opgave worden, waardoor ze in eigen huis in elk geval goede resultaten moeten boeken. Arsenal is met zes uit twee de koploper zonder puntverlies, PSV en FK Bodø/Glimt gaan normaliter bepalen wie als nummer twee achter Arsenal eindigt. FC Zürich is voorlopig nog zonder punten in Groep A.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen