PSV in duel der discutabelheden overtuigend langs NEC

30 oktober 2022, 16:32

PSV heeft de sensationele zege op Arsenal in de Europa League een passend vervolg gegeven tegen NEC. De ploeg van Ruud van Nistelrooij had betrekkelijk weinig moeite met de gasten en won mede dankzij een treffer van de in de basis teruggekeerde Luuk de Jong met ruime cijfers (3-0). Toch zal ook het optreden van arbiter Martin van den Kerkhof nog wel even worden nabesproken.

PSV verloor vorige week met een beschamende 4-2 op bezoek bij Groningen. Aan het einde van de eerste helft kregen de Eindhovenaren maar liefst drie tegendoelpunten in slechts zes minuten. Doordeweeks won de ploeg van Van Nistelrooij wel in de Europa League van Engelse koploper Arsenal met 2-0. NEC speelde vorige week gelijk tegen Go Ahead Eagles met 3-3. In de laatste minuut maakte Phillipe Sandler de gelijkmaker, die vandaag voor de eerste keer in de basis mocht beginnen. Bij PSV keerde Luuk de Jong weer terug in de basis na blessureleed.

Hoewel PSV na het doelpunt de gevaarlijke en betere ploeg bleef, werd het aantal kansen wel minder. Wel leken ze in de 37e minuut op een 2-0 voorsprong te komen nadat De Jong de voorzet van Gakpo in het doel kopte. Het doelpunt werd echter afgekeurd door de VAR vanwege buitenspel. Hierdoor was de ruststand in het Philips Stadion 'slechts' 1-0 in het voordeel van de Eindhovenaren, terwijl het verschil op het veld veel groter was.

Ook na de thee was PSV de bovenliggende partij. Gelijk na rust kreeg de ploeg uit de lichtstad een strafschop nadat Xavi Simons binnen de zestien naar de grond werd gewerkt. Arbiter Van den Kerkhof, die in de eerste helft NEC-trainer Rogier Meijer geel gaf tegen het zere been van Van Nistelrooij in (zie onder), werd nog wel naar de kant geroepen om de beslissing te herzien, maar bleef bij zijn standpunt. De Jong schoot vervolgens het buitenkansje onberispelijk in de hoek: 2-0. NEC kwam er opnieuw niet aan te pas en was kansloos in Eindhoven.

In de slotfase werd het zelfs nog 3-0 voor PSV. Invaller Noni Madueke stond aan het eind van een goed lopende PSV aanval, met opnieuw een assist van Gakpo; 3-0. Dit was tevens het 3000ste thuisdoelpunt van de Eindhovenaren in de Eredivisie en daarmee was de eindstand bepaald. Door de overwinning nadert PSV koploper Ajax op slechts één punt. De Amsterdammers komen deze week echter niet in actie en hebben dus een wedstrijd minder gespeeld. NEC blijft steken op een viertiende plaats.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl