PSV dubbel blij dat Arsenal einde maakt aan bizarre reeks

13 oktober 2022, 23:22

Arsenal heeft donderdagavond een bijzondere prestatie neergezet op bezoek bij FK Bodø/Glimt. The Gunners wonnen in de poule van PSV van de Noorse opponent (0-1), maar dat is bepaald geen kleinigheid. De laatste dertien duels sloot die club namelijk nog winnend af in Europa.

Onder anderen AS Roma (6-1), Celtic (2-0) en AZ (2-0) werden in eigen huis verslagen door de Noorse club, dat met veertig goals voor en slechs vier tegen ook nog over geweldige statistieken beschikte in de Europese wedstrijden op eigen bodem. Daarmee waren The Gunners ondanks een uitstekende vorm in alle competities meer dan gewaarschuwd.

Zo eenvoudig als het in Londen vorige week ging (3-0), zo moeizaam was het op Noorse bodem overigens wel. Maar een treffer van in de grootse vorm verkerende Bukayo Saka, die afgelopen weekend tegen Liverpool nog het winnende doelpunt maakte (3-2), na ruim twintig was genoeg om de ijzersterke reeks van FK Bodø/Glimt te beëindigen.

Lees ook: PSV is koppositie ondanks royale zege alweer snel kwijt

Overigens zal ook PSV blij zijn dat Arsenal, dat in de tweede helft nog wel flink onder druk lag, die reeks ten einde brengt. Allereerst omdat de concurrent in de strijd om normaliter plek twee geen bonuspunten pakt. Maar ook omdat de Eindhovenaren zelf nu ook weten dat het mogelijk is om te winnen in Noorwegen: dat zal belangrijk zijn in de strijd om overwintering in de Europa League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen