Poule des doods komt voor Oranje uit de EK-kwalificatie

9 oktober 2022, 12:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman kan zijn borst natmaken als bondscoach voor de EK-kwalificatiereeks. De toekomstig bondscoach van het Nederlands elftal werd zondagmiddag gekoppeld aan Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar. Daarmee heeft Oranje relatief zwaar geloot, al is het goede nieuws dat alle nummers één en twee zich rechtstreeks plaatsen voor het eindtoernooi in 2024. 

Nederland was door de goede prestaties in de Nations League ingedeeld in Pot 1 en kwam als tweede uit de poule. Maar daarmee had het geen enkele garanties, want Frankrijk kwam bij de tweede pot als tweede uit de loting en werd derhalve ook in Groep B geplaatst. Dat was daarmee de slechtst denkbare loting voor Oranje. Ierland kwam erbij vanuit Pot 3, wat niet de moeilijkste, maar ook zeker de makkelijkst denkbare opponent uit die groep landen was.

Uit Pot 4 kwam met Griekenland ook bijna het zwaarst denkbare opponent, waar ook de Faroër bijvoorbeeld uit de koker had kunnen komen. Uit Pot 5 kwam met Gibraltar gelukkig voor Oranje voor de verandering wél de meest simpele tegenstander, in plaats van de moeilijkste. Omdat Nederland in de Nations League speelt, heeft Oranje een poule van 'slechts' vijf landen. Ook als nummer drie is er overigens nog een route naar het EK in Duitsland. 

Lees ook: Bekijk hier de volledige loting van de EK-kwalificatiereeks

Groep B:

Nederland

Frankrijk

Ierland

Griekenland

Gibraltar

Reacties

Tikkietrug
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel met Blind in de basis wordt je nummer 3 in de groep, ze gaan het niet redden in deze groep

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dat denk ik ook wel dat het de pool des doods is!! als je ziet dat ze met hakken over de sloot van Volendam winnen!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen