Opstelling Feyenoord: Giménez in de spits, Dilrosun start niet

13 oktober 2022, 17:31

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft Santiago Giménez opnieuw in de punt van de aanval geposteerd. De spits krijgt in de groepsfase van de Conference League tegen FC Midjylland wederom de voorkeur boven Danilo, maar heeft met Alireza Jahanbaksh en Sebastian Szymanski wel andere vleugelspelers dan dit weekend. Javairo Dilrosun is de meest opvallende bankzitter. 

Verder heeft Slot weinig verassingen doorgevoerd. Het plekje van Szymanski op het middenveld wordt weer ingevuld door Lutsharel Geertruida, waardoor er als rechtsachter plek is voor Marcus Pedersen. Aan de linkerkant van de verdediging is Marcos Lopez weer fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Verder zijn er weinig wijzigingen bij de Rotterdammers.

Ondanks dat Giménez vorige week als invaller niet scoorde, is hij nog wel altijd de topscorer van de Europa League met drie goals, samen met PSV-aanvaller Cody Gakpo. Afgelopen weekend kreeg hij voor het eerst vanaf de aftrap een serieuze kans van Slot, die met de nieuwe plek in de basis niet ontevreden zal zijn met de verrichtingen van de Argentijn. Dilrosun zit wel gewoon op de bank en kan dus als invaller nog wel minuten maken.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Lopez; Geertruida, Timber, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Szymanski

Opstelling AZ

Bij AZ heeft trainer Pascal Jansen gekozen voor een opmerkelijke constructie: Dani de Wit start als diepe spits, waardoor er op het middenveld plek is voor Riechedly Bazoer. Verder zijn er weinig wijzigingen bij de Alkmaarders, die de eerste drie duels wonnen in de groepsfase van de Conference League, maar desondanks geen spelers rust geeft voor het treffen met Feyenoord komend weekend. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Lauran24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verassing, oh oh..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen