Opmerkelijk: FC Barcelona-fans klagen PSG aan over Messi-transfer

19 oktober 2022, 09:20

Een groep fanatieke FC Barcelona-supporters heeft een aanklacht ingediend tegen Paris Saint-Germain. Aanleiding is de transfer van Lionel Messi, die de overstap maakte naar de Franse topclub. Daarbij zouden echter een aantal wetten zijn overtreden, waardoor de deal ongeldig verklaard zou moeten worden.

Daarover schrijft L'Équipe woensdag. Een Franse socioloog startte de procedure op tegen PSG vanwege de transfer van Messi. Eerder al kreeg hij nul op rekest van de Europese Commissie en dus stapte hij naar het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. Ook de Franse advocaat Juan Branco, die ook La Liga vertegenwoordigt in de zaak om de contractverlenging van Kylian Mbappé ongedaan te maken, is betrokken bij de zaak.

De aanklagers hebben als argumenten onder meer dat de transferregels in La Liga veel strenger zijn dan in de Ligue 1 en dat dat oneerlijk is. Ook zou het binnenhalen van Messi neerkomen op 'illegale staatssteun', waarbij de fans willen dat clubs zich niet alleen gaan houden aan de UEFA-regels, maar ook aan de Europese wet- en regelgeving.

Lees ook: 'Mbappé verliest steun van teamgenoten en medewerkers PSG'

Daardoor is de aanklacht breder dan het protest van de transfer van Messi alleen, maar het wordt wel gezien als een mooi aanknopingspunt dat bovendien veel media-aandacht oplevert als het slaagt. In de ogen van de aanklagers hadden de Franse autoriteiten nooit goedkeuring mogen geven voor de deal rondom Messi. Het Europese Hof van Justitie, dat de zaak nader bekijkt, doet binnen twee maanden uitspraak over de kwestie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen