Noppert over keeperstest Oranje: "Ik dacht: verdomme, dat klopt"

11 oktober 2022, 21:26

De keeperstesten bij het Nederlands elftal heeft de ogen geopend van Andries Noppert. De sluitpost was een van de doelmannen die bij Oranje werd getest voor het stoppen van de strafschoppen. Dat gebeurde aan de hand van oud-volleybalcoach Peter Murphy en op wetenschappelijke wijze.

Tijdens de penaltytest kwam er voor Noppert wel duidelijkheid in wat bondscoach Louis van Gaal beoogt. "Ze willen kijken of dat werkt. We hebben testen gedaan om te kijken hoe je in elkaar zit. Het heeft te maken met het brein. Dan kunnen ze zien hoe je in elkaar steekt", geeft Noppert tegenover Omrop Fryslân enige verduidelijking over de test.

Heel veel meer mag hij daar niet over zeggen, net als bondscoach Louis van Gaal eerder ook niet wilde doen. Noppert omschrijft zichzelf als redelijk nuchter. "Maar toen hij vertelde hoe ik in elkaar zit, dacht ik: verdomme, dat klopt", vertelt hij in het vraaggesprek. "Hoe ik dan in elkaar zit? Dat mag ik nog niet verklappen. Dat moet nog uitkomen."

Lees ook: Volgende keepersoptie Van Gaal genoemd

Tijdens de test redde Noppert op de strafschop van Kenneth Taylor, maar dat was ook de enige van de vijf. Concurrent Remko Pasveer kwam tijdens dezelfde test tot geen enkele succesvolle redding. En dus hoopt Noppert nog altijd op een uitnodiging voor het WK in Qatar. "Ik kan maar één ding doen en dat is goed keepen. Voor de rest heb ik het niet in de hand."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen