Nederland houdt zesde plaats, maar coëfficiëntenramp dreigt nog

27 oktober 2022, 23:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nederland leek af te stevenen op een dramatische coëfficiëntenweek door de uitstekende prestaties van de Franse en met name Portugese clubs op dinsdag en woensdag. Door een goede donderdagavond en bonuspunten die daarop werden gepakt, blijft de zesde plaats virtueel in handen van Nederland. Wel zal het tot het einde van het seizoen ongekend spannend blijven.

Nederland kende een slecht begin van de week door de nederlaag van Ajax. PSV zorgde met de zege op Arsenal voor een flinke en onverwachte bonuszege (+0,400) én bonus voor het overwinteren in de Europa League (+0,400). AZ won eveneens (+0,400) en incasseert sowieso een bonus van 0,200 punt. En als het in de laatste speelronde wint van Dnipro-1 of gelijkspeelt, dan kan Nederland nog eens 0,200 overwinteringspunt bijschrijven. Feyenoord verloor punten en daarmee ook het uitzicht op de volgende ronde en bleef de Nederlandse teller zodoende steken op 1.400 punt.

Portugal kende een ge-wel-dige start van de week met de zeges van Benfica en FC Porto en de bijbehorende bonuspunten voor het overleven van de Champions League-groepsfase. Sporting Portugal heeft na het 1-1 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur ook nog voldoende kans om Europees te overwinteren. Het goede nieuws was dat Sporting Braga donderdagavond wel verloor van Union Berlin (1-0). De totale teller van coëfficiëntpunten stond deze week op 2,390 punt. Nederland begon met een voorsprong van ruim twee volledige punten op Portugal, maar die is inmiddels geslonken tot iets meer dan één punt.

Frankrijk scoorde nog meer punten deze ronde, door de zeges van Paris Saint-Germain (7-2), FC Nantes (2-1) en OGC Nice (2-1), die voor twee clubs ook een overwinteringsbonus opleverde. Bovendien waren er twee remises van Stade Rennes (3-3) en AC Monaco (1-1), waardoor alleen Olympique Marseille geen punten binnenhaalde voor de Fransen deze ronde. De totale teller van deze speelronde staat daardoor op 2,500, waardoor Nederland voorlopig de vijfde plek uit het hoofd kan zetten en alle zeilen zal moeten bijzetten om de zesde plaats – en de bijbehorende twee Champions League-tickets – te behouden. Zeker als Feyenoord het niet redt op de laatste speeldag, wordt dat nog een hels karwei.

De virtuele coëfficiëntenstand na deze speelronde:

5. Frankrijk: 57,164 (6/6)

6. Nederland: 53,900 (4/5)

7. Portugal: 52,716 (4/6)

8. België: 37.200 (4/5)

9. Schotland: 36.400 (3/5)

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen