Miskopen: Ajax, Feyenoord, PSV én AZ slaan plank deels mis

25 oktober 2022, 18:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Nederlandse Eredivisie is elf speelrondes onderweg en dat betekent dat de transferbalans al alleraardigst opgemaakt kan worden. Journalist Valentijn Driessen ziet bij de traditionele top-drie én AZ in elk geval één enorme miskoop rondlopen.

"Bij Ajax is Lucas Ocampos natuurlijk een miskoop. Die kan wel heel goed padellen, want hij heeft laatst een padeltoernooi gewonnen", vertelt Driessen in het item Koffie met Valentijn. Ook Lorenzo Lucca, de eveneens gehuurde Italiaanse spits van de Amsterdammers, moet het ontgelden. "Hij heeft echt de motoriek van een hijskraan. Werkelijk waar, het ziet er echt niet uit. Maar hij kan ook niet heel goed koppen. Als je een vent van langer dan twee meter haalt, dan zou hij wel moeten kunnen koppen."

Over het aankoopbeleid van PSV is Driessen positiever, maar ook daar pikt hij er zeker één tegenvallende deal uit. "Ki-Jana Hoever, dat vind ik ook een miskoop. Dat is geen speler die PSV nodig heeft, dat is wel duidelijk", stelt de journalist, die ook nog niet onder de indruk is van Jarrad Branthwaite. "Hij heeft één goede wedstrijd gespeeld, dat was tegen Feyenoord. Toen deed hij het wel aardig."

Lees ook'Branco is booming: Italiaanse

Bij Feyenoord vindt Jacob Rasmussen een miskoop en komt ook nog bij een andere linkspoot uit: Fredrik André Bjørkan, van wie de Rotterdammers naar verluidt alweer af willen. "Dat is natuurlijk een paniekaankoop eerste klas", doelt hij op het late aantrekken van de back. Ook over Ezequiel Bullaude heeft Driessen sterke twijfels, terwijl hij bij AZ Mees de Wit en Zinho Vanheusden opnoemt. "Wél een hele goede speler, maar hij kwam met een enorme blessure-historie binnen. En dat gaat nu door in Alkmaar."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen