Lichtpuntjes bij PSV ondanks nederlaag bij geplaatst Arsenal

20 oktober 2022, 20:57   Bijgewerkt: 21 oktober 2022, 08:09

PSV heeft donderdagavond op bezoek bij Arsenal niet voor een stunt kunnen zorgen in het inhaalduel in de Europa League. De Eindhovenaren waren ondanks de magere nederlaag (1-0) vrijwel kansloos bij The Gunners. Lichtpuntjes waren er wel voor trainer Ruud van Nistelrooij: Xavi Simons speelde andermaal uitstekend en de herstelde Noni Madueke en Luuk de Jong maakten een prima indruk in Londen.

PSV begon in de vaste opstelling van de laatste weken met Guus Til als meest vooruitgeschoven pion. Het beperkte zich in de eerste helft vooral tot verdedigen in Londen. Pas na een kwartier spelen toonde het wat aanvallende intenties. Philipp Max kwam over de linkerkant goed door, maar zijn lage voorzet bereikte net geen medespeler. Arsenal bleef in een laag tempo aanvallen en bracht de PSV-defensie alleen in de problemen als het versnelde.

Lees ook: PSV heeft het zwaar tegen Arsenal

Na de pauze liep de amusementswaarde meteen op. Joey Veerman zag en vond de ruimte aan de rechterkant waar Mwene goed opstoomde. De voorzet van de rechtervleugelverdediger werd maar net onderschept door een Engels been. Meteen bleek ook het gevaar van de omschakeling bij Arsenal dat er razendsnel uitkwam via wederom die gestuit werd door PSV-doelman Walter Benitez. Niet veel later reageerde de Argentijn prima op een inzet van Gabriel Jesus. Na ruim een uur spelen maakte Madueke, oud-jeugdspeler van Arsenals' rivaal Tottenham Hotspur, zijn rentree. Jordan Teze verving Max. Simons nam de plaats in van Til en zorgde voor de eerste bal tussen de palen bij Arsenal zonder keeper Matt Turner te verschalken.

Ondertussen nam de druk van de ploeg uit Noord-Londen steeds verder toe en schoot de geheel vrijgelaten Xhaka de 1-0 binnen. Ook De Jong maakte na lang blessureleed zijn opwachting als vervanger van Veerman waardoor Simons een linie zakte. Arsenal wisselde veelvuldig. Invaller Martinelli toonde zich een handenbinder en zag Benitez een paar keer in de weg liggen. PSV kreeg een grote kans, maar Teze wist van dichtbij de helemaal vrij gelaten De Jong niet te vinden. Nelson mocht als vervanger van Saka in de slotfase nog even opdraven.

Door de nederlaag is PSV nog niet zeker van overwintering in de Europa League. Het staat met zeven punten achter Arsenal dat twaalf punten heeft en daardoor geplaatst is. De voorsprong op naaste achtervolger Bodø/Glimt is drie punten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een niet compleet Arsenal, dat op halve kracht speelde maar dankzij Benitez niet met 4 of 5 goals verschil heeft verloren en een compleet onmachtig PSV. Wat een verschil tussen de top van NL en de PL. bizar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen