Kan FC Barcelona een grotere crisis voorkomen?

20 oktober 2022, 07:00   Bijgewerkt: 19 oktober 2022, 23:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 20 oktober. 

Nieuws

Reactie Ten Hag op serie-wegloper Ronaldo

Cristiano Ronaldo vertrok woensdagavond nog voor het laatste fluitsignaal naar de catacomben tijdens de 2-0 overwinning van Manchester United op Tottenham Hotspur. Tijdens de voorbereiding flikte hij dat kunstje al eerder, toen de ploeg van Erik ten Hag gelijkspeelde tegen Rayo Vallecano (1-1). Ten Hag wist het brandje destijds te blussen en liet Ronaldo geregeld spelen in de afgelopen wedstrijden. De vraag is nu hoe de Nederlandse trainer omgaat met deze nieuwe actie van zijn wereldster op leeftijd. 

Vermoedelijke opstelling PSV

Ruud van Nistelrooij had woensdag goed nieuws: voor het uitduel met Arsenal in de Europa League kan hij weer beschikken over Luuk de Jong, Noni Madueke en Mauro Júnior. Toch laat hij de drie van blessures teruggekeerde spelers nog op de bank beginnen tegen de koploper van de Premier League. Zijn basiself wilde hij nog niet prijsgeven, maar wellicht wordt daar in de loop van donderdag meer over bekend.

Wedstrijden

Arsenal – PSV (19.00 uur)

Het door het overlijden van Koningin Elisabeth duel in Londen wordt vanavond overgespeeld tussen Arsenal en PSV. Voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij geldt min of meer dat alles wat ze in Engeland meenemen, bonus is. De voorsprong op FK Bodo/Glimt is met een duel minder te spelen één punt, dus een zege geeft heel veel lucht. Maar ook een gelijkspel zal gezien de verhoudingen en de uitstekende vorm van The Gunners mogelijkerwijs voor tevredenheid zorgen.

FC Barcelona – Villarreal (21.00 uur)

Na de nederlaag in El Clásico, de eerste van het seizoen in La Liga, moet Xavi met zijn elftal beterschap tonen tegen Villarreal. Al was het alleen maar om een verdere crisis te voorkomen. Door de mindere resultaten in de Champions League is het opeens onrustig in Camp Nou, waar men met alle miljoeneninvesteringen meer had verwacht dan er tot dusver uitgekomen is.

Antwerp FC – Oostende (18.30 uur)

Mark van Bommel won de eerste negen officiële wedstrijden met FC Antwerp in de Jupiler Pro League, maar in de laatste drie duels ging de ploeg opeens tweemaal onderuit. Daardoor is Genk de nieuwe koploper en moet Van Bommel – die ook nog eens Radja Nainggolan moest schorsen midweeks – de achtervolging inzetten.

Voetbal op tv

18.45 uur: Sportlust '46 – FC Utrecht, ESPN, live verslag van het duel in de KNVB Beker

19.00 uur: Arsenal – PSV, ESPN 2, live verslag van het duel in de Europa League

20.30 uur: Fulham – Aston Villa, Viaplay, live verslag van het duel in de Premier League

21.00 uur: Bologna – Cagliari, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Coppa Italia

21.00 uur: HHC Hardenberg – PEC Zwolle, ESPN 3, live verslag van het duel in de KNVB Beker

21.00 uur: FC Barcelona – Villarreal, Ziggo Sport, live verslag van het duel in La Liga

21.15 uur: Leicester City – Leeds United, Viaplay, live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen